Csehországban minden készen áll az első eucharisztikus kongresszusra

Kitekintő – 2015. október 3., szombat | 16:02

A Cseh Köztársaság lelkipásztori kihívásai és az Oltáriszentség szerepe a mai katolikusok életében: ezekkel a központi témákkal foglalkozik az első országos eucharisztikus kongresszus, amelyet október 15. és 17. között tartanak a csehországi Brno városában.

A pápát Paul Cordes bíboros, a Cor Unum Pápai Tanács nyugalmazott elnöke képviseli majd. A kongresszus programjában szerepel: konferencia az Eucharisztiáról, hangverseny, kulturális és spirituális műsorok Brno templomaiban, szentmise eucharisztikus körmenettel, amelyet a pápai legátus vezet.

Az esemény mottója: Az eucharisztia: új és örök szövetség. A logón kezek láthatók, amelyek az egységet jelképezik, valamint egy pap keze az eucharisztikus ima közben.

A kongresszus célja, hogy a katolikus egyház minden tagja, a hívek, a plébániák, az egyházmegyék, a közösségek elmélyítsék magukban az Oltáriszentség szeretetét, és úgy éljék meg ezt, mint Isten hatalmas ajándékát, mivel erre a táplálékra van szükségünk az örök élet számára – magyarázta Jan Vokál Hrádec Králové-i püspök, aki a Cseh Püspöki Konferencia küldötte az eucharisztikus kongresszusra.

Az eseményre hosszú hónapok óta készül a cseh egyház. Májusban Olmützben egyházmegyei eucharisztikus kongresszust tartottak több mint hatezer ember részvételével.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír