Csobánkán tartották a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanosainak táborát

Kishírek – 2016. július 17., vasárnap | 13:16

Huszadik alkalommal rendezték meg több település hitoktatóinak összefogásával Bócsa, Bugac, Kunszentmiklós, Lajosmizse, Soltvadkert és Tázlár 1-8. osztályos hittanosainak nyári táborát Csobánkán, a Közép-európai Cserkészparkban július 10. és 16. között.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A táborban az irgalmasság szentjeinek – Tours-i Szent Márton, Kalkuttai Boldog Teréz anya, Szent Fausztina nővér – életpéldáját és az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit felidézve mélyültek el az irgalmasság témájában a gyerekek. A közel nyolcvan táborozó, 5 csoportban, három nap délelőttjén, két részletben dolgozta fel a példaképek életét a kapcsolódó szentírási szakaszokkal.  

A táborvezetők minden reggel együtt imádkozták a jelenlévő atyák vezetésével a reggeli dicséretet, majd az előző napra vonatkozó értékelő visszatekintés, végül az adott nap feladatainak leosztása, végleges egyeztetése következett.

A tábor második napjának délutánján a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található Holdvilág-árok mentén túráztak a táborlakók. A legenda szerint a pálos szerzetesek, mielőtt Boldog Özséb megalapította a pálos rendet, az itt található barlangokban éltek. 

Szerdán a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban különféle interaktív programok színesítették a napot. Volt, aki a játékudvarban töltötte az idejét, és korabeli játékokkal ismerkedett. Mások a kalács- és kenyérsütésbe, a bőrművességbe, vagy a falusi iskola korabeli tanórájába kapcsolódtak be a Skanzen múzeumi programjainak köszönhetően.

A következő napon a csobánkai „Mária-kutacska” (Szentkút) is az egyik úti cél volt, mely a Pilis egyik kies völgyében fekszik. Itt szentmisét mutattak be a kirándulókkal tartó atyák.

Péntek délután kézműves foglalkozást és akadályversenyt rendeztek. A tábor egyik záró eseménye a tábortűz volt, melyet játékok és közös éneklés kísértek. 

A tábort szentmisével zárták  július 16-án, szombaton.

Forrás és fotó: Tóth Tibor, kecskeméti káplán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria