Częstochowában a közel-keleti keresztényekért imádkoztak

Kitekintő – 2014. augusztus 27., szerda | 13:09

A lengyel főpásztorok a częstochowai Fekete Madonna augusztus 26-i ünnepének vigíliáján azt kérték a hívektől, hogy az emléknapi szertartásokon való részvételüket ajánlják fel azért, hogy a háborús övezetekben megszűnjön a keresztények üldözése – írja a Vatikáni Rádió.

„A közel-keleti keresztényeknek szükségük van a támogatásunkra” – emlékeztettek a püspökök, akik arra kérték a híveket, hogy tegyenek tanúságot szolidaritásukról a szenvedő keresztények iránt bűnbánattal, a rózsafüzér elimádkozásával, a keresztút elvégzésével, böjttel és adományokkal.

„Az iraki, a szíriai és a palesztin keresztényekért imádkozunk, akik azt kérik, hogy ne hagyjuk őket egyedül” – nyilatkozta Wojciech Polak, Lengyelország prímása, Gniezno érseke. A főpásztor áldását küldte minden jóakaratú embernek, aki imával vagy felajánlásokkal támogatja az üldözött testvéreket.

A częstochowai Fekete Madonna ünnepe évszázadok óta a helyi hívőközösség egyik legfontosabb emléknapja. Imakilenced előzi meg az ünnepet, amelyen idén a helyi és a világegyház szabadságáért imádkoztak.

A Jasna Góra-i kegyhelyre több mint 75 ezer lengyel hívő zarándokolt el augusztus hónapban.

Magyar Kurír