Díjat nyert a vatikáni csendőrségről készült dokumentumfilm

2018. április 14. szombat 19:50

Az argentínai Arfecine filmfesztivál elismerésében részesült az a dokumentumfilm, amely a pápa és a Vatikán biztonsága felett őrködő csendőrökről készült. A vallási témájú filmek nemzetközi fesztiválja április 7-én a legjobb rendező díjával tüntette ki Cesare Cupponét, a film rendezőjét.

Sikert aratott Argentínában az Őrizni és védelmezni: a vatikáni csendőrség című dokumentumfilm, mely a Pápai Kommunikációs Titkárság közreműködésével készült. Az 55 perces alkotás bemutatja azoknak a csendőröknek a munkáját, akik a pápa védelmének szentelik életüket. Az ötödik alkalommal megrendezett Arfecine fesztivál április 7-én zárult le Buenos Airesben. A rendező elismerését azzal indokolták, hogy egy eredeti témát olyan szemmel mutatott be, amely széles közönséget szólít meg.

A díjkiosztón felolvasták Vincenzo Turturro prelátus, Argentína apostoli nunciatúrája titkárának üzenetét, amelyben háláját fejezi ki az elismerésért. „Egy ablak ez azoknak az embereknek a munkájáról, akik szeretettel és gyengédséggel ajánlják fel szolgálatukat és életüket is kockáztatják a Szentatyáért, az Egyházért és embertársaikért.”

Az elismerésért Cesare Cuppone is köszönetet mondott. „A díjnak fontos jelentősége van több szinten is, nem csak egyéni szempontból.” Az Őrizni és védelmezni csapatmunka eredménye. Nagy elismerése ez a Pápai Kommunikációs Titkárság utóbbi években az audiovizuális területen alkalmazott stratégiájának is. Ezt a küldetést erősíti a díj, hogy a nemzetközi piacon is növekedjen az érdeklődés a vallási témájú filmek iránt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat