Díjat nyert a vatikáni csendőrségről készült dokumentumfilm

2018. április 14., szombat | 19:50

Az argentínai Arfecine filmfesztivál elismerésében részesült az a dokumentumfilm, amely a pápa és a Vatikán biztonsága felett őrködő csendőrökről készült. A vallási témájú filmek nemzetközi fesztiválja április 7-én a legjobb rendező díjával tüntette ki Cesare Cupponét, a film rendezőjét.

Sikert aratott Argentínában az Őrizni és védelmezni: a vatikáni csendőrség című dokumentumfilm, mely a Pápai Kommunikációs Titkárság közreműködésével készült. Az 55 perces alkotás bemutatja azoknak a csendőröknek a munkáját, akik a pápa védelmének szentelik életüket. Az ötödik alkalommal megrendezett Arfecine fesztivál április 7-én zárult le Buenos Airesben. A rendező elismerését azzal indokolták, hogy egy eredeti témát olyan szemmel mutatott be, amely széles közönséget szólít meg.

A díjkiosztón felolvasták Vincenzo Turturro prelátus, Argentína apostoli nunciatúrája titkárának üzenetét, amelyben háláját fejezi ki az elismerésért. „Egy ablak ez azoknak az embereknek a munkájáról, akik szeretettel és gyengédséggel ajánlják fel szolgálatukat és életüket is kockáztatják a Szentatyáért, az Egyházért és embertársaikért.”

Az elismerésért Cesare Cuppone is köszönetet mondott. „A díjnak fontos jelentősége van több szinten is, nem csak egyéni szempontból.” Az Őrizni és védelmezni csapatmunka eredménye. Nagy elismerése ez a Pápai Kommunikációs Titkárság utóbbi években az audiovizuális területen alkalmazott stratégiájának is. Ezt a küldetést erősíti a díj, hogy a nemzetközi piacon is növekedjen az érdeklődés a vallási témájú filmek iránt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő