Dobogósok lettek kis iskolák diákolimpiáján a pécsi Néri Szent Fülöp-iskola tanulói

2017. július 6. csütörtök 10:44

Miskolcon rendezték meg június 18. és 20. között a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolóinak csapata atlétikában, hárompróba versenyszámban ezüstérmes lett.

Az ezüstérmes csapat tagjai Bogdán Dávid, Bogdán Renátó, Labudek László, Labudek Zsolt, Nikolics Emánuel és Orsós Krisztián volt. Nikolics Emánuel egyéniben is sikeres volt, atlétikában, a 600 méteres futáson bronzérmet szerzett.

A minden oktatási intézményt érintő, nagy iskolák diákolimpiájának országos döntőjét Debrecenben rendezték meg június 23. és 25. között. E versenyre jellemzően sportiskolák, akadémiák, testnevelő tagozatos intézmények diákjai jutnak, ezért is kiemelkedő, hogy a Néri Szent Fülöp-iskola tanulói – bár dobogós helyezést nem értek el – itt is sikeresen szerepeltek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-olyan-mint-az-elveszett-mennyorszag
„Olyan, mint az elveszett mennyország” – A kerecsendi roma gyerekek táborába látogattunk

Kerecsenden július 10. és 15. között tartották a 23. nyári tábort a falu roma gyermekei számára. Plébániai csoportból nőtte ki magát a tábort és az évközi közösségi programokat szervező Világítani fogok elnevezésű mozgalom, amely ma már az egész országból vonz főként fiatal önkénteseket.

2017. július 24. hétfő
-az-eletemet-kaptam-tole-vissza-kozosseg-amelyben-elette-valik-az-ige
„Az életemet kaptam tőle vissza” – A közösség, amelyben életté válik az Ige

A Cenacolo cherascói házában él, két éve került a közösségbe. Gyógyulni ment, „szerelemből”, hűségből maradt. Fecske Ágival beszélgettünk.

2017. július 23. vasárnap