Dobogósok lettek kis iskolák diákolimpiáján a pécsi Néri Szent Fülöp-iskola tanulói

2017. július 6. csütörtök 10:44

Miskolcon rendezték meg június 18. és 20. között a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolóinak csapata atlétikában, hárompróba versenyszámban ezüstérmes lett.

Az ezüstérmes csapat tagjai Bogdán Dávid, Bogdán Renátó, Labudek László, Labudek Zsolt, Nikolics Emánuel és Orsós Krisztián volt. Nikolics Emánuel egyéniben is sikeres volt, atlétikában, a 600 méteres futáson bronzérmet szerzett.

A minden oktatási intézményt érintő, nagy iskolák diákolimpiájának országos döntőjét Debrecenben rendezték meg június 23. és 25. között. E versenyre jellemzően sportiskolák, akadémiák, testnevelő tagozatos intézmények diákjai jutnak, ezért is kiemelkedő, hogy a Néri Szent Fülöp-iskola tanulói – bár dobogós helyezést nem értek el – itt is sikeresen szerepeltek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
malawi
Bizalomra hangoltan élnek – A Szent Egyed közösség Dream-programja Malawiban

Idén januárban fotóriporterünk, Merényi Zita a Szent Egyed közösség tagjaként három hetet töltött Malawiban Körtvélyessy Mónika doktornővel, aki gyógyítani és oktatni ment ki.

2018. április 19. csütörtök
palyazatot-irt-ki-tanszekvezetoi-poziciora-ppke-hittudomanyi-kara
Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

2018. április 19. csütörtök