Dobogósok lettek kis iskolák diákolimpiáján a pécsi Néri Szent Fülöp-iskola tanulói

2017. július 6. csütörtök 10:44

Miskolcon rendezték meg június 18. és 20. között a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolóinak csapata atlétikában, hárompróba versenyszámban ezüstérmes lett.

Az ezüstérmes csapat tagjai Bogdán Dávid, Bogdán Renátó, Labudek László, Labudek Zsolt, Nikolics Emánuel és Orsós Krisztián volt. Nikolics Emánuel egyéniben is sikeres volt, atlétikában, a 600 méteres futáson bronzérmet szerzett.

A minden oktatási intézményt érintő, nagy iskolák diákolimpiájának országos döntőjét Debrecenben rendezték meg június 23. és 25. között. E versenyre jellemzően sportiskolák, akadémiák, testnevelő tagozatos intézmények diákjai jutnak, ezért is kiemelkedő, hogy a Néri Szent Fülöp-iskola tanulói – bár dobogós helyezést nem értek el – itt is sikeresen szerepeltek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

17:03
mar-kilencezren-egyutt-teged-is-var-krisztus-kiraly
Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

19:18