Dobogósok lettek kis iskolák diákolimpiáján a pécsi Néri Szent Fülöp-iskola tanulói

2017. július 6. csütörtök 10:44

Miskolcon rendezték meg június 18. és 20. között a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolóinak csapata atlétikában, hárompróba versenyszámban ezüstérmes lett.

Az ezüstérmes csapat tagjai Bogdán Dávid, Bogdán Renátó, Labudek László, Labudek Zsolt, Nikolics Emánuel és Orsós Krisztián volt. Nikolics Emánuel egyéniben is sikeres volt, atlétikában, a 600 méteres futáson bronzérmet szerzett.

A minden oktatási intézményt érintő, nagy iskolák diákolimpiájának országos döntőjét Debrecenben rendezték meg június 23. és 25. között. E versenyre jellemzően sportiskolák, akadémiák, testnevelő tagozatos intézmények diákjai jutnak, ezért is kiemelkedő, hogy a Néri Szent Fülöp-iskola tanulói – bár dobogós helyezést nem értek el – itt is sikeresen szerepeltek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
remennyel-tekintunk-jovobe-szent-laszlo-nap-jo-palocoknal
Reménnyel tekintünk a jövőbe – Szent László-nap a jó palócoknál

Az egyházmegye László nevű papjait hívta össze Ságújfalu Szent László-plébániája. A Váci Egyházmegye települése az önkormányzat és a plébánia összefogásával egész éves programsorozattal emlékezik védőszentjére. Szeptember 23-án Beer Miklós püspökkel ünnepelt a közösség.

19:50
-hol-nincs-elso-es-nincs-utolso-vendeg
„Hol nincs első és nincs utolsó vendég”

Évközi 25. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 10,28–33)

16:00