Dobogósok lettek kis iskolák diákolimpiáján a pécsi Néri Szent Fülöp-iskola tanulói

2017. július 6. csütörtök 10:44

Miskolcon rendezték meg június 18. és 20. között a kis iskolák diákolimpiai országos döntőjét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolóinak csapata atlétikában, hárompróba versenyszámban ezüstérmes lett.

Az ezüstérmes csapat tagjai Bogdán Dávid, Bogdán Renátó, Labudek László, Labudek Zsolt, Nikolics Emánuel és Orsós Krisztián volt. Nikolics Emánuel egyéniben is sikeres volt, atlétikában, a 600 méteres futáson bronzérmet szerzett.

A minden oktatási intézményt érintő, nagy iskolák diákolimpiájának országos döntőjét Debrecenben rendezték meg június 23. és 25. között. E versenyre jellemzően sportiskolák, akadémiák, testnevelő tagozatos intézmények diákjai jutnak, ezért is kiemelkedő, hogy a Néri Szent Fülöp-iskola tanulói – bár dobogós helyezést nem értek el – itt is sikeresen szerepeltek.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nagybojt-nem-szomoru-nem-gyaszos-ido
Ferenc pápa: A nagyböjt nem szomorú, nem gyászos idő!

Február 18-án a Szentatya a déli Mária-imádság előtt a szentmise evangéliumáról, az imádság és a megtérés fontosságáról elmélkedett. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

2018. február 18. vasárnap
a-jo-szulok-peldaja-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulunk
A jó szülők példája – Brenner János boldoggá avatására készülünk

Brenner József nagyprépost, Brenner János testvére írásával folytatjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

2018. február 18. vasárnap