Elbúcsúzott a siklósi hívektől Dohány Zoltán

2018. augusztus 2. csütörtök 12:30

Megtelt a siklósi templom július 29-én, Dohány Zoltán plébános, esperes, kanonok búcsúmiséjén. Udvardy György megyéspüspök augusztus 1-jével a pécsi Szent Ferenc-plébánia plébánosává, illetve kórházlelkésszé nevezte ki a lelkipásztort.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Koncelebráltak Szép Attila irodaigazgató, Keresztes Andor máriagyűdi plébános, Ronta László esperes, Benchea Celestin beremendi plébános, illetve Barics Gábriel plébániai kormányzó, aki Zoltán atya mellett volt diakónus Siklóson.

A szentmise végén Keresztes Andor kerületi jegyző búcsúzott Dohány Zoltántól, megköszönve alázatos szolgálatát. Szabó Balázs a tanácsosok testülete nevében köszönt el, és megköszönte Zoltán atya édesanyjának is, hogy mindig támogatta, segítette fiát. A köszöntések végén felcsendült az ároni áldás, amelyet a hívek és atyák közösen énekeltek. 

Zoli atyát az elmúlt nyolc évben minden korosztály megszerette, tisztelte a városban. Szerénységével, közvetlenségével, tanításával belopta magát a hívek szívébe. Utódát, Simon Wágner Istvánt szeretettel várják Siklóson.

Szöveg: Szabó Balázs, a siklósi tanácsosok testületének alelnöke

Fotó: Szentgyörgyvári Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd