Elbúcsúzott a siklósi hívektől Dohány Zoltán

2018. augusztus 2. csütörtök 12:30

Megtelt a siklósi templom július 29-én, Dohány Zoltán plébános, esperes, kanonok búcsúmiséjén. Udvardy György megyéspüspök augusztus 1-jével a pécsi Szent Ferenc-plébánia plébánosává, illetve kórházlelkésszé nevezte ki a lelkipásztort.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Koncelebráltak Szép Attila irodaigazgató, Keresztes Andor máriagyűdi plébános, Ronta László esperes, Benchea Celestin beremendi plébános, illetve Barics Gábriel plébániai kormányzó, aki Zoltán atya mellett volt diakónus Siklóson.

A szentmise végén Keresztes Andor kerületi jegyző búcsúzott Dohány Zoltántól, megköszönve alázatos szolgálatát. Szabó Balázs a tanácsosok testülete nevében köszönt el, és megköszönte Zoltán atya édesanyjának is, hogy mindig támogatta, segítette fiát. A köszöntések végén felcsendült az ároni áldás, amelyet a hívek és atyák közösen énekeltek. 

Zoli atyát az elmúlt nyolc évben minden korosztály megszerette, tisztelte a városban. Szerénységével, közvetlenségével, tanításával belopta magát a hívek szívébe. Utódát, Simon Wágner Istvánt szeretettel várják Siklóson.

Szöveg: Szabó Balázs, a siklósi tanácsosok testületének alelnöke

Fotó: Szentgyörgyvári Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap