Elbúcsúzott a siklósi hívektől Dohány Zoltán

2018. augusztus 2. csütörtök 12:30

Megtelt a siklósi templom július 29-én, Dohány Zoltán plébános, esperes, kanonok búcsúmiséjén. Udvardy György megyéspüspök augusztus 1-jével a pécsi Szent Ferenc-plébánia plébánosává, illetve kórházlelkésszé nevezte ki a lelkipásztort.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Koncelebráltak Szép Attila irodaigazgató, Keresztes Andor máriagyűdi plébános, Ronta László esperes, Benchea Celestin beremendi plébános, illetve Barics Gábriel plébániai kormányzó, aki Zoltán atya mellett volt diakónus Siklóson.

A szentmise végén Keresztes Andor kerületi jegyző búcsúzott Dohány Zoltántól, megköszönve alázatos szolgálatát. Szabó Balázs a tanácsosok testülete nevében köszönt el, és megköszönte Zoltán atya édesanyjának is, hogy mindig támogatta, segítette fiát. A köszöntések végén felcsendült az ároni áldás, amelyet a hívek és atyák közösen énekeltek. 

Zoli atyát az elmúlt nyolc évben minden korosztály megszerette, tisztelte a városban. Szerénységével, közvetlenségével, tanításával belopta magát a hívek szívébe. Utódát, Simon Wágner Istvánt szeretettel várják Siklóson.

Szöveg: Szabó Balázs, a siklósi tanácsosok testületének alelnöke

Fotó: Szentgyörgyvári Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd