Ebédlőt áldottak meg a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc katolikus középiskolában

Hazai – 2015. november 30., hétfő | 8:59

Az iskola új ebédlőjét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta november 20-án.

Hosszú évek – sőt, évtizedek – óta várták a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium tanulói és tanárai, hogy a régi, megkopott ebédlő helyett új, megszépült környezetben költhessék el a mindennapi ebédet.

Az iskola fenntartója, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye segítségével ez most megvalósult: júniusban a régi étkező lebontásával kezdődtek meg a munkálatok, szeptemberre pedig elkészült az impozáns, minden igényt kielégítő új épület. Az ebédlő átadóünnepségére november 20-án került sor.

A rendezvényen részt vett Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Fülöp Ernő kanonok is. A főpásztor előbb megáldotta az új létesítményt, majd az átadás szimbolikus gesztusaként Téglás László igazgatóval közösen átvágták a nemzeti színű szalagot a bejáratnál.

A több mint száz vendég ezután belülről is megtekinthette az ünnepi díszbe öltöztetett ebédlőt, ahol az iskola tanulói adtak műsort.

Téglás László igazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy egy iskolában a rendezett, szép környezet a nevelés, az átvitt értelemben vett építkezés fontos eszköze. Ezt követően ajándékkal köszönte meg a fenntartó és a beruházásban közreműködők segítségét.

Forrás és fotó: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium (Kiskunhalas)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria