Egerbe érkeztek a Csíksomlyóra tartó zarándokok

Kishírek – 2015. április 27., hétfő | 10:58

Április 21-én Egerszólátról Egerbe érkezett az a húszfős zarándokcsoport, mely az útközben hozzájuk csatlakozókkal a csíksomlyói pünkösdi búcsúra tart – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.


Egerszalókon, a régi máriás búcsújáróhelyen Papp Nóri miskolci mozgássérült lány édesapja kíséretében rövid időre csatlakozott a csoporthoz, s boldogan vitte a feszületet. Az ároni áldással búcsúztak tőlük.

Egerszalókról indulva a résztvevők imádkoztak a temetőben az idén elhunyt polgármester, Tőgyi Gábor sírjánál. Az idei csíksomlyói zarándoklat Egerszalók és Eger közötti szakaszát az ő emlékének áldozva tették meg, fekete zászlóval vonulva.

A Fehér Mária-szobornál fogadta a zarándokokat az Egerből érkezett csapat. Demkó Balázs görögkatolikus pap beszédével gazdagodva indultak tovább, majd a Szépasszony-völgyön keresztül, a gyönyörű kápolna megtekintése után érkeztek meg Eger belvárosába.

A bazilikánál Katona István nyugalmazott egri segédpüspök imádságra buzdítását és áldását kapta a csapat. A nap a szervita templomban szentmisével ért véget. Másnap a zarándokok az Egertől Kácsig tartó harminc kilométeres utat tették meg.

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír