Ferenc pápa: Egy család se maradjon munka nélkül

Ferenc pápa – 2014. október 22., szerda | 15:35

A szerdai általános kihallgatás végén a Szentatya az olasz Meridiana légitársaság dolgozóit is köszöntötte. Az olasz vállalat 1366 alkalmazott elbocsátását tervezi.

A tempio-ampuriasi egyházmegyei közösséghez fordulva lelki közelségét és szolidaritását fejezte ki a cég alkalmazottainak, akik az aggodalom idejét élik meg ezekben a napokban munkavállalói jövőjüket illetően. Annak a reményének adott hangot, hogy sikerül méltányos megoldást találni, amely figyelembe veszi elsősorban a személy méltóságát és számos család elengedhetetlen szükségleteit.

A pápa a Szent Péter téren a szerdai általános kihallgatás megkezdése előtt pápamobiljából kiszállva köszöntötte a légitársaság dolgozóinak egy csoportját, akik piros pólót viseltek „A Meridiana létszámfelettije vagyok” felirattal, és kezükben piros léggömböket tartottak. Transzparensükön a „Ferenc pápa, segíts megvédeni a munkahelyünket!” felhívás állt. A Szentatya megállt beszélgetni néhányukkal, üdvözölte őket, majd az emelvényhez érve a piros léggömbök elengedésével köszöntötték az olasz munkavállalók – tájékoztat az ANSA olasz hírügynökség.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír