Egy fogvatartott ajándéka a nyírtelki katolikus iskolának

2018. szeptember 12. szerda 17:48

Szent Annát ábrázoló képet festett és ajándékozott egy fogvatartott a nyírtelki Szent Anna Katolikus Általános Iskolának, melynek tanévnyitóját szeptember 3-án ünnepelték Bosák Nándor püspökkel.

„A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jókedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.” (Mérei Ferenc)

A tanévnyitón az iskola dolgozói és diákjai mellett jelen volt Kiss Tibor plébános, iskolalelkész, Szekeres József, Nyírtelek polgármestere, Pappné Baranyi Edina főhadnagy, a történelmi egyházak képviselői, hitoktatóik, valamint a város intézményvezetői és a civil szervezetek képviselői.

Kiss Tibor plébános köszöntötte az iskola közösségét, majd Fazekas Bianka 6. osztályos tanuló olvasott fel a Szentírásból egy részletet.


Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi püspök beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt évben az iskola nem külsőségekben változott meg, hanem szívben és lélekben gazdagodtak és igazodtak a Jézus Krisztus által mutatott úthoz a tanárok és diákok. Kitért arra is, hogy nem a tantárgyak a meghatározók és vonzók a diákok számára az iskolai évek alatt, hanem a tanárok személyisége, azoké, akik hittel és lelkesedéssel tudják az ismereteket közvetíteni a tanulók felé.

A püspök köszöntőjét a gyerekek szavalata követte. Az iskolavezetés részéről Szilágyiné Beregszászi Erzsébet igazgatóhelyettes mondott ünnepi beszédet és adott tájékoztatót a tanév rendjéről. Hangsúlyozta azt is, hogy akkor működik jól egy iskola, ha a szülők ott állnak a gyermekeik mellett mindennap, és segítik a pedagógusok munkáját, valamint ha sikerül meggyőzni a szülőket és a diákokat arról, hogy az egyetlen út céljaink eléréséhez a tanulás.

Szekeres József, Nyírtelek polgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat ingyenes étkeztetést biztosít az iskola minden tanulója részére. 

Az ünnepség különleges pillanata volt, mikor Pappné Baranyi Edina főhadnagy nem mindennapi ajándékot adott át az iskolának. A főhadnagy Nagy Gábor igazgatóhelyettes segítségével leplezte le a Szentháromság-szobor alatt rejtőző festményt, melyet egy fogvatartott festett, és amely az iskola védőszentjét és névadóját, Szent Annát ábrázolja.


Bosák Nándor püspök megáldotta a képet, majd az első osztályosok nyakkendőit, és hittel és örömmel teljes új tanévet kívánt mindenkinek.


Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő