Egyedülálló kezdeményezés a bakonybéli bencésektől: YouTube-os adventi playlistet állítottak össze

Megszentelt élet – 2018. december 14., péntek | 17:09

Tegnap az esztergomi szeminaristák videója, ma a bakonybéli Szent Mauríciusz-monostorban élő bencések leptek meg bennünket is. Facebook-oldalukon ajánlják az adventi elmélyülést segítő, általuk összeállított YouTube-playlistet.

A bakonybéli bencések klasszikus YouTube-listáján 18 szám van, a könnyedebb 17 trackből áll. Így mind a klasszikus zenét, mind a rockot, dzsesszt kedvelők inspirálódhatnak a népszerű videómegosztó portálon összeállított, egysíkúnak egyáltalán nem nevezhető listákból.

A klasszikus listán több gregorián darabot, kórusművet és kamarazenei felvételt hallgathatunk meg, többek között a King’s College énekkara, a londoni Szent Pál-katedrális kórusa, a budapesti Monteverdi Kórus és az Ausculta Quartet előadásában, készülvén az Úr érkezésére.

Az adventi jazz- és rocklistára többek közt a Pillar, a Silver Fins, a Korn, az Atlantic Five Jazz Band és a Pink Floyd számai kerültek. De helyet kapott rajta az amerikai nu metal zenekar, a Korn egy dala, a Black is the Soul, valamint klasszikus heavy metal-szám (Dope) is.

Forrás és fotó: Szent Mauríciusz-monostor Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria