Egyedülálló nyári programot kínálnak fiúk számára az erdélyi ferencesek

2018. július 16. hétfő, 18:32

Az erdélyi ferencesek idén is az olaszországi Assisiben rendezik meg a „fiú_csapat_tábort”. Az egyhetes programra 2018. augusztus 26. és szeptember 2. között kerül sor.

A tábor keretében a résztvevőknek alkalmuk lesz elzarándokolni a ferencesek védőszentjének szülővárosába és azokra a helyszínekre, ahol Szent Ferenc felnőtt, és rátalált az igazi boldogság forrására, Istenre, akinek köszönhetően környezete úgy kezdett Ferencre tekinteni mint az öröm és a remény emberére.

Az olaszországi úttal az a szervezők célja, hogy a táborozók számára láthatóvá tegyék Assisi szentjének életútjában azt, hogy miként volt képes eljutni világias életfelfogásától annak felismeréséig, hogy az ő hivatása embertársai javára cselekedni a világban és az Egyházban.

A szervezők 17 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal felnőtteket várnak a fiú_csapat_táborba. A jelentkezés feltétele, hogy minden pályázó írjon egyoldalas (A4-es lap) összefoglalót egy ferences helyszínről, azt is belefoglalva, hogy mi az, amiért fontos számára. Az írásnak – amelyet a frtibi@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni – tartalmaznia kell néhány mondatot arra vonatkozóan is, hogy a pályázó miért szeretne részt venni a fiú_csapat_táborban, és mit vár attól.

Mivel a helyek száma csupán 14 fő, ezért azokat a kérelmeket, amelyek határidőn belül érkeznek ugyan, de meghaladják a helyek számát, a szervezők nem tudják figyelembe venni. Azokat, akiknek a jelentkezését elfogadták, telefonon értesítik.

Részvételi díj: 100 euró.

A rendezvényről tájékozódni és arra jelentkezni ITT lehet, a részletekről pedig Pantea Tibor kolozsvári ferences nyújt felvilágosítást a frtibi@gmail.com e-mail-címen.

Forrás: Erdélyi Ferences Rendtartomány

Fotó: Ferences archívum

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd