Egyedülálló nyári programot kínálnak fiúk számára az erdélyi ferencesek

2018. július 16. hétfő 18:32

Az erdélyi ferencesek idén is az olaszországi Assisiben rendezik meg a „fiú_csapat_tábort”. Az egyhetes programra 2018. augusztus 26. és szeptember 2. között kerül sor.

A tábor keretében a résztvevőknek alkalmuk lesz elzarándokolni a ferencesek védőszentjének szülővárosába és azokra a helyszínekre, ahol Szent Ferenc felnőtt, és rátalált az igazi boldogság forrására, Istenre, akinek köszönhetően környezete úgy kezdett Ferencre tekinteni mint az öröm és a remény emberére.

Az olaszországi úttal az a szervezők célja, hogy a táborozók számára láthatóvá tegyék Assisi szentjének életútjában azt, hogy miként volt képes eljutni világias életfelfogásától annak felismeréséig, hogy az ő hivatása embertársai javára cselekedni a világban és az Egyházban.

A szervezők 17 és 35 év közötti fiatalokat, fiatal felnőtteket várnak a fiú_csapat_táborba. A jelentkezés feltétele, hogy minden pályázó írjon egyoldalas (A4-es lap) összefoglalót egy ferences helyszínről, azt is belefoglalva, hogy mi az, amiért fontos számára. Az írásnak – amelyet a frtibi@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni – tartalmaznia kell néhány mondatot arra vonatkozóan is, hogy a pályázó miért szeretne részt venni a fiú_csapat_táborban, és mit vár attól.

Mivel a helyek száma csupán 14 fő, ezért azokat a kérelmeket, amelyek határidőn belül érkeznek ugyan, de meghaladják a helyek számát, a szervezők nem tudják figyelembe venni. Azokat, akiknek a jelentkezését elfogadták, telefonon értesítik.

Részvételi díj: 100 euró.

A rendezvényről tájékozódni és arra jelentkezni ITT lehet, a részletekről pedig Pantea Tibor kolozsvári ferences nyújt felvilágosítást a frtibi@gmail.com e-mail-címen.

Forrás: Erdélyi Ferences Rendtartomány

Fotó: Ferences archívum

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-maradjunk-szofogadok-maradjunk-isten-igejenek-befogadoi-szent-istvan-napi-szentmise
„Maradjunk Szófogadók, maradjunk Isten Igéjének befogadói” – Szent István-napi szentmise Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét augusztus 20-án Budapesten, a Szent István-bazilika előtt, majd vezette a Szent Jobb-körmenetet. A szentmise szónoka Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök volt.

2018. augusztus 20. hétfő
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

2018. augusztus 20. hétfő