Egyedülálló sportsikerek a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában

Hazai – 2015. június 19., péntek | 12:42

Kimagasló eredményt értek el a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola sportolói az idei diákolimpiai bajnokságban. A kis létszámú intézmény tanulói futsalban, labdarúgásban, kézilabdában és atlétikában arattak győzelmeket – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Alig több mint nyolcvan tanulója van a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolának. Az intézménybe járó gyerekek a környék jórészt hátrányos helyzetű családjaiból származnak. Az iskola fenntartója három éve a Pécsi Egyházmegye, azóta jelentős fejlesztések indultak el az intézményben. A pályázati lehetőségeknek köszönhetően a gyerekek több felzárkóztatási programban is részt vesznek.

Az iskolában folyó színvonalas oktató-nevelő munka eredménye nemcsak a tanulmányi versenyeken, hanem a művészeti képzésben és a sport területén is meghozta eredményét.

A tanulók a régiós futsalbajnokságban harmadik helyezést értek el, és bejutottak a IV. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjébe. Ez már önmagában is szép eredmény, hiszen a fináléig 16 mérkőzést játszottak 16 győzelemmel, 59-3 arányú gólkülönbséggel.

A III. korcsoportos csapat a kézilabda-diákolimpia országos 4. helyét szerezte meg, a kézilabda szakszövetségi versenyen pedig az országos bajnokságban a 6. helyen végeztek a sportolók. A korosztályos góllövőlistán az iskola tanulója, Orsós Krisztián 3. helyezést ért el.

Atlétikában a svédváltó és az összetett csapat egyetlen katolikus iskolaként bejutott az országos döntőbe, amely június 22. és 25. között lesz, Békéscsabán.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria