Egyházmegyei programokat is kínál a pécsi tanulófesztivál

Hazai – 2018. szeptember 20., csütörtök | 17:45

Szeptember 21–22-én másodszor szervezik meg Pécsen a tanulást középpontba állító rendezvénysorozatot, melyhez a Pécsi Egyházmegye több programmal csatlakozik. A Szent István téren felállított információs sátornál a katolikus oktatási és kulturális lehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők.

2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Global Learning City Award díját – ehhez kapcsolódóan a város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben megszervezi a tanulófesztivált.

A Pécsi Egyházmegye két óvoda, két általános iskola és egy középiskola fenntartójaként van jelen a megyeszékhely közoktatásában; a felsőoktatásban a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola képviseli. A szeptember 21-én és 22-én megrendezendő pécsi tanulófesztiválhoz több programmal is csatlakozik a Pécsi Egyházmegye.

Szeptember 21-én, pénteken 10 órától a Széchenyi téren különleges koncerttel mutatkoznak be a Szent Mór Iskolaközpont zenekarai és kórusai. Előadásuk célja a komolyzene népszerűsítése a közönség aktív bevonásával. A város e központi terén adnak koncertet 11 órától a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola rézfúvós hangszeren tanuló diákjai is: előadásuk különlegessége, hogy mindegyik fellépő hallás után szerezte zenei tudását. Az iskola művészeti programjában főként speciális nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási problémákkal küzdő tanulók vesznek részt, akiknek másképp nem lenne lehetőségük a zenetanulásra.

Pénteken 10 órától általános iskolás korú gyermekek vehetnek részt a pécsi püspökség Kő-kövön című múzeumpedagógiai foglalkozásán, amelynek célja a székesegyház építészetének megismerése. A program regisztrációhoz kötött; regisztrálni az info@ckh.hu e-mail-címen lehet.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász is jelen lesz a fesztiválon: Mentjük a menthetőt – élelmiszer-biztonság és tudatosság címmel pénteken 10 és 15 óra között, óránkénti turnusokban, általános és középiskolás diákoknak játékos, interaktív formában mutatják be a lejárat előtti élelmiszerek megmentésének, felhasználásának lehetőségeit. Céljuk, hogy a pazarlás megállításán kívül az önkéntességre és a rászorulókon való segítésre is felhívják a fiatalok figyelmét.

A fesztivál mindkét napján 10 és 18 óra között várja a Pécsi Egyházmegye információs pontja a Szent István téren mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az egyházmegye katolikus oktatási, nevelési és kulturális lehetőségeiről.

További információk a tanulófesztivál programjairól ITT találhatók.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria