Együtt a pusztában – Ifjúsági lelkigyakorlatot rendeztek Pusztacsatáron

2018. augusztus 8. szerda, 11:40

A Szombathelyi Egyházmegye sátras lelkigyakorlatot rendezett fiatal felnőttek számára július 27–29. között a Zala megyei Pusztacsatáron.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A közösségépítő sátorállítást követően az első nap a résztvevők elvégezhették szentgyónásukat, majd együtt tekinthették meg a holdfogyatkozást az Óra Krisztián által bemutatott szentmisét követően. 

Másnap délelőtt két elmélkedést hallgathattak meg a fiatalok, melyet beszélgetés követett. Az elmélkedések központi témája a közösségben való együttlét, az egyén szerepe a közösségben, valamint a pusztaság, a kopárság és az oda való kivonulás volt. A beszélgetés során a résztvevők közösen gondolkodtak el arról, mikor tekinthetik sikeresnek az emberi életüket. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében nem maradhatott el a katolikus közösségek nagy identitásteremtő erejéréről, az Eucharisztiáról való elmélkedés sem.

A közös főzés során mindenki megtalálhatta a számára megfelelő feladatot, hogy a leghasznosabb lehessen a saját és társai javára. Délután játékok következtek, majd kötetlen beszélgetések és az önismeretet fejlesztő feladatok. Este Molnár János zalaegerszegi plébániai kormányzó celebrált szentmisét a fiataloknak, majd szemlélődő ima következett, amelynek során a résztvevők elképzelhették, milyen lehet Jézus korában élni, vele hajózni, őt megérinteni, vele beszélgetni, az ő társaságában létezni.

A harmadik napon Mikolás Attila salomvári plébános szentmiséjét követően került sor a táborbontásra. „Azzal a hálás tudattal bonthattunk tábort, hogy fiatal felnőttként, ha csak rövid időre is, de végre megadatott, hogy megengedjük magunknak, hogy elmegyünk egy korlátozott térerővel rendelkező helyre, Pusztacsatárra, ahol úgy vagyunk együtt közösségben egy Mária-kegyhelyen, hogy a hétköznapi gondokat teljesen ki lehet zárni” – összegezték tapasztalataikat a résztvevők.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40
Útravaló – 2019. február 20.

Útravaló – 2019. február 20.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 20.

Mai evangélium – 2019. február 20.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 8,22–26

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle