Együtt a pusztában – Ifjúsági lelkigyakorlatot rendeztek Pusztacsatáron

2018. augusztus 8. szerda 11:40

A Szombathelyi Egyházmegye sátras lelkigyakorlatot rendezett fiatal felnőttek számára július 27–29. között a Zala megyei Pusztacsatáron.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A közösségépítő sátorállítást követően az első nap a résztvevők elvégezhették szentgyónásukat, majd együtt tekinthették meg a holdfogyatkozást az Óra Krisztián által bemutatott szentmisét követően. 

Másnap délelőtt két elmélkedést hallgathattak meg a fiatalok, melyet beszélgetés követett. Az elmélkedések központi témája a közösségben való együttlét, az egyén szerepe a közösségben, valamint a pusztaság, a kopárság és az oda való kivonulás volt. A beszélgetés során a résztvevők közösen gondolkodtak el arról, mikor tekinthetik sikeresnek az emberi életüket. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében nem maradhatott el a katolikus közösségek nagy identitásteremtő erejéréről, az Eucharisztiáról való elmélkedés sem.

A közös főzés során mindenki megtalálhatta a számára megfelelő feladatot, hogy a leghasznosabb lehessen a saját és társai javára. Délután játékok következtek, majd kötetlen beszélgetések és az önismeretet fejlesztő feladatok. Este Molnár János zalaegerszegi plébániai kormányzó celebrált szentmisét a fiataloknak, majd szemlélődő ima következett, amelynek során a résztvevők elképzelhették, milyen lehet Jézus korában élni, vele hajózni, őt megérinteni, vele beszélgetni, az ő társaságában létezni.

A harmadik napon Mikolás Attila salomvári plébános szentmiséjét követően került sor a táborbontásra. „Azzal a hálás tudattal bonthattunk tábort, hogy fiatal felnőttként, ha csak rövid időre is, de végre megadatott, hogy megengedjük magunknak, hogy elmegyünk egy korlátozott térerővel rendelkező helyre, Pusztacsatárra, ahol úgy vagyunk együtt közösségben egy Mária-kegyhelyen, hogy a hétköznapi gondokat teljesen ki lehet zárni” – összegezték tapasztalataikat a résztvevők.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap