Együtt a pusztában – Ifjúsági lelkigyakorlatot rendeztek Pusztacsatáron

2018. augusztus 8. szerda 11:40

A Szombathelyi Egyházmegye sátras lelkigyakorlatot rendezett fiatal felnőttek számára július 27–29. között a Zala megyei Pusztacsatáron.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A közösségépítő sátorállítást követően az első nap a résztvevők elvégezhették szentgyónásukat, majd együtt tekinthették meg a holdfogyatkozást az Óra Krisztián által bemutatott szentmisét követően. 

Másnap délelőtt két elmélkedést hallgathattak meg a fiatalok, melyet beszélgetés követett. Az elmélkedések központi témája a közösségben való együttlét, az egyén szerepe a közösségben, valamint a pusztaság, a kopárság és az oda való kivonulás volt. A beszélgetés során a résztvevők közösen gondolkodtak el arról, mikor tekinthetik sikeresnek az emberi életüket. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében nem maradhatott el a katolikus közösségek nagy identitásteremtő erejéréről, az Eucharisztiáról való elmélkedés sem.

A közös főzés során mindenki megtalálhatta a számára megfelelő feladatot, hogy a leghasznosabb lehessen a saját és társai javára. Délután játékok következtek, majd kötetlen beszélgetések és az önismeretet fejlesztő feladatok. Este Molnár János zalaegerszegi plébániai kormányzó celebrált szentmisét a fiataloknak, majd szemlélődő ima következett, amelynek során a résztvevők elképzelhették, milyen lehet Jézus korában élni, vele hajózni, őt megérinteni, vele beszélgetni, az ő társaságában létezni.

A harmadik napon Mikolás Attila salomvári plébános szentmiséjét követően került sor a táborbontásra. „Azzal a hálás tudattal bonthattunk tábort, hogy fiatal felnőttként, ha csak rövid időre is, de végre megadatott, hogy megengedjük magunknak, hogy elmegyünk egy korlátozott térerővel rendelkező helyre, Pusztacsatárra, ahol úgy vagyunk együtt közösségben egy Mária-kegyhelyen, hogy a hétköznapi gondokat teljesen ki lehet zárni” – összegezték tapasztalataikat a résztvevők.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd