Élelmiszerosztás Szent Erzsébet ünnepén

Hazai – 2014. november 19., szerda | 20:00

Szent Erzsébet napján számos program keretében segítik a Katolikus Karitász munkatársai-önkéntesei a rászorulókat. Sok helyütt szerveznek melegétel- vagy élelmiszerosztást, és ünnepi szentmisékben adnak hálát az önkéntesekért, adományozókért, a karitatív munkában résztvevőkért – közli a szervezet.

A világ szentjei közül az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő példakép Árpád-házi Szent Erzsébet, aki tetteivel, tanúságtételével Krisztus szeretetét tette láthatóvá az emberek között. Szent Erzsébet, a szolgáló szeretet védőszentjének ünnepéhez kapcsolódva a karitászcsoportok számos programmal segítik a szegényeket.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász munkatársai és önkéntesei november 19-én 150 rászorulónak osztottak élelmiszercsomagot: lisztet, rizst, tésztát, tarhonyát, konzerveket, valamint krumplit és almát. A családok nagy örömmel fogadták a csomagokat.

Országszerte több ezer embernek segítenek ezen a napon a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezetének önkéntesei; sok helyen ünnepi szentmise és műsor keretében adják át az adományokat.

Fotó: Csapó Viktória

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria