Elfogadták a Notre-Dame felújítására vonatkozó törvényt

2019. május 16., csütörtök | 18:09

A francia parlament alsóháza május 11-ére virradóra elfogadta az áprilisban tűzvész során megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház felújításáról szóló törvényt.

A képviselőház tizenhárom órás vita után fogadta el a jogszabályt, amiről május 27-én még a szenátusnak is szavaznia kell.

Vitatott, hogy a francia elnök által ígért öt év nem túl gyors tempó-e a befejezéshez. A kulturális miniszter, Franck Riester felszólalásában biztosította a kétkedőket, hogy a Notre-Dame nagyszerűségéhez méltó rekonstrukciós munka zajlik majd.

A katedrális felújítását segítendő létrehoztak egy nemzeti alapot, felállt egy köztestület, és szükség esetén kivételt tesznek a kötelező építési előírások betartása alól. Ez utóbbit kifogásolják azok, akik szerint a szabályok megkerülése nem segíti, inkább nehezíti a minőségi felújítást.

A törvény adókedvezményt irányoz elő azok számára, akik pénzügyi segítséget nyújtanak a párizsi székesegyház felújításához.

Forrás: Euronews.com

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
karitasz-hatarok-nelkul-delvidekre-latogattak-karitasz-kepviseloi
Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények munkájába.

20:50
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54