Elhunyt Lukács József

Hazai – 2017. május 12., péntek | 13:50

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a saját, valamint a rokonok nevében is, Isten akaratában megnyugodva és keresztény reménnyel tudatja, hogy Lukács József áldozópap életének 34., áldozópapságának 8. évében, 2017. május 5-én elhunyt.

Lukács József a 2008/2009-es tanév első félévében diakónusi gyakorlaton volt a pestszentlőrinci főplébánián. 2009. június 13-án szentelték pappá Esztergomban. Ezt követően tanulmányokat folytatott Rómában a Pápai Magyar Intézet ösztöndíjasaként. 2010–2012-ig káplánként szolgált a nyergesújfalui Szent Mihály-plébánián. Később plébániai kormányzó volt a sárisápi Szent Imre-plébánián négy esztendeig, és ugyancsak ellátta az annavölgyi Szent Borbála-lelkészség, valamint a mogyorósbányai Szűz Mária Neve-plébánia lelkipásztori feladatait. 2016-ban esperesként szolgált a főegyházmegye Dorogi Espereskerületében. Tavaly augusztustól plébániai kormányzó volt a kőbányai Szent György-plébánián.

Megboldogult oltártestvérünk lelki üdvéért május 20-án, szombaton 15 órakor mutatnak be szentmisét az újpest-kertvárosi Szent István-plébániatemplomban. Ezt követően helyezik hamvait örök nyugalomra a templom urnatemetőjében a feltámadás hitével és reményével.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír