Elhunyt Stanisław Nagy bíboros

2013. június 5., szerda | 15:16

A magyar származású főpásztor június 5-én délelőtt Krakkóban halt meg.

Stanisław Kazimierz Nagy 1921-ben született a sziléziai Bieruńban; apja magyar, anyja lengyel volt. 1937-ben csatlakozott a Jézus Szent Szívének Papjai Kongregációhoz (dehoniánusok). 1945-ben szentelték a pappá.

1958-tól a Lublini Katolikus Egyetemen fundamentális teológiát tanított. A hetvenes évek elején tagja volt a Nemzetközi Teológiai Bizottságnak, a Katolikus-Evangélikus Vegyes Bizottságnak és a Katolikus Enciklopédia szerkesztőgárdájának. 2003. október 13-án szentelték püspökké. 2003. október 21-én II. János Pál pápa bíborossá kreálta.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda