Elhunyt Zalán Katalin M. Luciána nővér

2015. február 7. szombat, 17:00

Esztergomban helyezték örök nyugalomra február 7-én Zalán Katalin M. Luciána nővért, egykori tartományfőnöknőt – tájékoztatnak a Páli Szent Vincéről elnevezett Szatmári Irgalmas Nővérek.

Zalán Katalin M. Luciána 2015. január 25-én, életének 90. évében, szent fogadalmának 69. évében hunyt el Esztergomban.

A gyémántfogadalmas nővér a rend működésének megvonása után negyven éven át dolgozott a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat munkatársaként, közel húsz éven át vezető beosztásban végezte feladatait.

1990-től tizenkét éven át tartományfőnökként döntő szerepet vállalt az Esztergomba való visszaköltözésben, és a rend újjászervezése mellett a Szent Vince Szociális Otthon, a Szent Erzsébet Kollégium és az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola létrehozásában. 2002-től mint tartományi vikária elsősorban a rend által fenntartott intézmények ügyeivel foglalkozott egészen addig, amíg súlyos betegsége ezt lehetetlenné nem tette.

Zalán Katalin M. Luciána lelki üdvéért február 7-én 11 órakor mutattak be engesztelő szentmisét a szatmári irgalmas nővérek templomában, ezt követően helyzték örök nyugalomra a zárda kriptájában.

Fotó: Szeretgom.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57