Elhunyt Zsebedics József címzetes kanonok

Hazai – 2018. május 23., szerda | 14:24

A Győri Egyházmegye gyászhírét adjuk közre.

„Magasztalja lelkem az Urat” (Lk 1,46)

Veres András győri megyéspüspök az Egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadás és az örök élet reményében tudatja, hogy Zsebedics József címzetes kanonok, nyugalmazott plébános életének 77., papságának 53. évében 2018. május 19-én, pünkösd vigíliáján szentségekkel megerősítve a győri kórházban elhunyt. 

Hívei a győr-szigeti templomban búcsúzhatnak szeretett lelkipásztoruktól május 30-án, szerdán délután 2 órakor. Temetése az általa építtetett kapuvár-házhelyi Sarlós Boldogasszony-templomban lesz ugyanezen a napon délután 4 órakor.

* * *

Zsebedics József 1942. február 9-én született Győrszentmártonban, a mai Pannonhalmán. A bencés közelség meghatározta későbbi papi lelkületét is. Papszentelése Győrött volt, 1965. június 21-én. Gyarmaton és Kapuváron töltött káplánévek után első önálló állomáshelye a győr-révfalui Szentháromság Plébánia lett. Innét kerülhetett újra Kapuvárra, ahol a tizenegy segédlelkészi évet huszonnégy esztendei plébánosi szolgálat követte. Sajátos módon vállalt szerepet a közéletben, miközben biztosítani tudta a lelkipásztori lehetőségek kiszélesítését a maga és a munkatársai számára. Ebben az időben épülhetett fel a házhelyi templom is.

Kapuvárról 2003-ban főpásztora kérésére újra Győrbe költözött, ahol a szigeti és az újvárosi plébániák híveinek lelkipásztori szolgálatát vállalta. Bár 75. életévét betöltve 2017 nyarától nyugalomba vonult, továbbra is a győr-szigeti plébánián maradt, fáradhatatlan erővel dolgozva a papi munka mellett sorra megjelenő könyveinek bővítésén. A Szűzanya hálaadó énekének kezdő szavai, melyet papi jelmondatául választott, szépen kifejezik egész életét, törekvéseit: „Magasztalja lelkem az Urat” (Lk 1,46). Imádkozzunk érte!

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria