Először rendezték meg az Akrofeszt görögkatolikus ifjúsági találkozót

2018. július 9. hétfő, 14:20

A Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Ifjúsági Fórum (GIF) szervezésében június 30-án Miskolctapolcán, az Akropolisz Szabadtéri Színpadon rendezték meg az Akrofeszt ifjúsági találkozót, idén első alkalommal.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvényen több mint kétszáz résztvevő fordult meg a nap folyamán. A legtöbben a Miskolci Egyházmegye területéről érkeztek, de azon túlról is többen eljöttek a találkozóra, valamelyik előadásra vagy az esti koncertekre.

A szervezők egyike, Nagy Luca rámutatott, a cél az volt, hogy egy olyan délutánt-estét szervezzenek a fiataloknak, amikor találkozhatnak egymással, amikor ápolhatják a régi kapcsolatokat és új barátságokat köthetnek, amikor értékes előadásokon, beszélgetéseken vehetnek részt, amikor kortársaiktól és tapasztaltabb példaképeiktől tanulhatnak, majd pedig a koncertek alatt kikapcsolódhatnak, ezzel is erősítve a Miskolci Egyházmegye területén létrejött ifjúsági közösséget.

A program a délutáni órákban kezdődött, Elekes Szende pszichológus és Asztalos Dániel teológus Van-e élet az elköteleződés után? című előadásával, mely értékes és tartalmas útmutatást adott a résztvevők számára. Őket követte Kocsis Tamás görögkatolikus egyetemi lelkész előadása, amelyben felhívta a figyelmet a keresztény fiatalok társadalomban betöltött szerepvállalásnak fontosságára.

Az előadások sorát egy kerekasztal-beszélgetés követte, melynek keretében Hirling Zsolt Európa- és világbajnok evezős, ifj. Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok szőlész-borásza, valamint Tóth András, a Vígszínház színésze tett hitvallást. Isten iránti elköteleződésükről, életútjukról, céljaikról és családjukról Jászter Beáta kérdezte őket.

Ezek után Orosz Atanáz püspök és Fedor Péter parókus vezetésével került sor az alkonyati imádságra, amikor a fiatalokért, a közösségekért imádkoztak a jelenlévők. A püspök az ifjúsághoz szólva buzdított mindenkit, hogy halljuk meg és figyeljünk az Isten szavára.

A lelki feltöltődés után a többszörösen díjnyertes Fool Moon a cappella együttes koncertje következett. A koncertet követően a csapat tagjait a fiatalok személyesen is megszólították. Őket a Jam Republic Cover Band koncertje követte.

Nagy Luca hozzátette, örülnek, hogy az eseményen ennyien részt tudtak venni, hogy egy olyan délutánt és estét tudtak szervezni, amikor a tartalmas előadásokból és beszélgetésekből minden fiatal magával tudott valamit vinni, valamint, hogy ifjúsági közösségük e programnak is köszönhetően bővülni és épülni tudott. „Köszönjük az egyházmegye és az atyák támogató munkáját, valamint a közel húsz önkéntesnek, hogy a nap folyamán szolgálatukkal segítették a szervezést.”

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök
az-abu-dzabiban-alairt-dokumentumrol-parbeszed-titka-az-igazsag-kozottunk-folottunk-all
Az Abu-Dzabiban aláírt dokumentumról – A párbeszéd titka: az igazság közöttünk, fölöttünk áll

Két hete, február 4-én sokakat meglepett, hogy Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá. Török Csaba teológus, egyetemi tanár írását adjuk közre.

2019. február 21. csütörtök