Első alkalommal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált

2019. február 11. hétfő, 13:12

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált február 8-án. Az estélyi mulatságon, melynek a Kölcsey Központ bálterme adott helyet, a város hat római katolikus plébániájának hívei vettek részt, közel nyolcszázan.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A bálon pohárköszöntőt mondott Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök és Papp László, Debrecen polgármestere. A főpásztor emlékeztetett, a mulatság kifejezés magában hordozza azt, hogyan, mivel „múlatja” az ember az időt; rámutatott: ha szeretetben vagyunk együtt, egymást ajándékozzuk meg a létezés örömével, akkor az idő megtelik igazi tartalommal, értékkel. Böjte Csabát idézve Palánki Ferenc hozzátette, ha valaki a másik embernek jó élményt szerez, életét jobbá teszi, azzal önmagának is nagy örömet ad, hiszen az élmény szóban benne van az élet kifejezés.

Legyünk mi is jobbak, múlassuk az időt igazi tartalommal, értékkel és szeretettel – zárta köszöntőjét a megyéspüspök, majd köszönetet mondott a bál megrendezéséért a szervezőknek és a támogatóknak.

Papp László polgármester köszöntőbeszédében elmondta, nagy értéknek tekinti, hogy a keresztény felekezetek, amelyek Debrecen legfontosabb bástyái, az oktatástól kezdve a karitatív tevékenységen át a legkülönbözőbb társadalmi eseményekig nagyon fontos szerepet töltenek be a városban, és óriási erőt adnak az itt élőknek.

A köszöntők után műsorok következtek, elsőként Dánielfy Gergely és Tordai Zoltán léptek színpadra. Közreműködtek továbbá a ZENEDE diákjai, zongorán játszott Buka Péter, a Svetits Intézet diákjai nyitótáncot táncoltak, a Szent József Gimnázium tanulói countryt, a debreceni egyetemi lelkészség fiataljai pedig charlestont jártak. Szórakoztatták a közönséget az Ady Endre Gimnázium diákjai is, valamint Bihari Gellért stand up comedy előadása. A talpalávalót a Slack Zenekar biztosította.

A bál moderátora Mikos Ákos, a Magyar Katolikus Rádió munkatársa volt.

A tombolajegyek eladásából származó bevétellel és a nagyobb összegű felajánlásokkal a hajléktalanellátásban is szolgáló debreceni karitászcsoportot támogatták.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabó Dávid

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő
Útravaló – 2019. február 19.

Útravaló – 2019. február 19.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 19.

Mai evangélium – 2019. február 19.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 8,14–21

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle