Engesztelés Csehimindszenten

2018. június 6. szerda, 15:18

Május 29-én a hagyományokhoz híven engesztelést tartottak Csehimindszenten. Az eseményen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért imádkoztak.

 

Az engesztelő szentórán Mindszenty bíboros kanonizációja mellett arra kérték Istent, hogy adjon a Szombathelyi Egyházmegyének új papi hivatásokat és erősítse meg a papokat, hogy korunk kihívásaira tudjanak válaszolni és minél több embert el tudjanak vezetni az egek Urához.

A szentmise prédikációjában a helyi plébános, Déri Péter esperes folytatta a bíborosról szóló beszédsorozatát. Ez alkalommal arról elmélkedtek az egybegyűltek, hogy Mindszenty hogyan élte mindennapjait az amerikai nagykövetségen, és miként készítették elő az országból való eltávolítását.

Forrás és fotó: Pap Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd