Engesztelés Csehimindszenten

2018. június 6. szerda 15:18

Május 29-én a hagyományokhoz híven engesztelést tartottak Csehimindszenten. Az eseményen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért imádkoztak.

 

Az engesztelő szentórán Mindszenty bíboros kanonizációja mellett arra kérték Istent, hogy adjon a Szombathelyi Egyházmegyének új papi hivatásokat és erősítse meg a papokat, hogy korunk kihívásaira tudjanak válaszolni és minél több embert el tudjanak vezetni az egek Urához.

A szentmise prédikációjában a helyi plébános, Déri Péter esperes folytatta a bíborosról szóló beszédsorozatát. Ez alkalommal arról elmélkedtek az egybegyűltek, hogy Mindszenty hogyan élte mindennapjait az amerikai nagykövetségen, és miként készítették elő az országból való eltávolítását.

Forrás és fotó: Pap Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-haromlabu-fesztival-augusztusban-ujra-arcus-temporum-pannonhalman
A háromlábú fesztivál – Augusztusban újra Arcus Temporum Pannonhalmán

Az idei Arcus Temporum, a pannonhalmi művészeti fesztivál programjait június 19-én mutatták be a sajtónak a Budapest Music Center könyvtárában. Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő esemény a zene, az irodalom és a spiritualitás köré szerveződik.

2018. június 19. kedd
ferenc-papa-csaladokhoz-1-resz-szerelem-olyan-mint-tesztafozes-mindennapi-feladat
Ferenc pápa a családokhoz (1. rész): A szerelem olyan, mint a tésztafőzés – mindennapi feladat!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 19. kedd