Engesztelés Csehimindszenten

2018. június 6. szerda 15:18

Május 29-én a hagyományokhoz híven engesztelést tartottak Csehimindszenten. Az eseményen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért imádkoztak.

 

Az engesztelő szentórán Mindszenty bíboros kanonizációja mellett arra kérték Istent, hogy adjon a Szombathelyi Egyházmegyének új papi hivatásokat és erősítse meg a papokat, hogy korunk kihívásaira tudjanak válaszolni és minél több embert el tudjanak vezetni az egek Urához.

A szentmise prédikációjában a helyi plébános, Déri Péter esperes folytatta a bíborosról szóló beszédsorozatát. Ez alkalommal arról elmélkedtek az egybegyűltek, hogy Mindszenty hogyan élte mindennapjait az amerikai nagykövetségen, és miként készítették elő az országból való eltávolítását.

Forrás és fotó: Pap Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-vallaljatok-kockazatot-szerelemert-az-eletert
Ferenc pápa a fiataloknak: Vállaljatok kockázatot a szerelemért, az életért!

Augusztus 11-én, szombat este mintegy százezer olasz fiatal tartott imavirrasztást a római Circus Maximusban, két hónappal az „ifjúság, hit és hivatástisztázás” témájának szentelt püspöki szinódus előtt. A Szentatya szokásához híven most is párbeszédet folytatott a résztvevőkkel.

2018. augusztus 13. hétfő