Engesztelés Csehimindszenten

2018. június 6. szerda 15:18

Május 29-én a hagyományokhoz híven engesztelést tartottak Csehimindszenten. Az eseményen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért imádkoztak.

 

Az engesztelő szentórán Mindszenty bíboros kanonizációja mellett arra kérték Istent, hogy adjon a Szombathelyi Egyházmegyének új papi hivatásokat és erősítse meg a papokat, hogy korunk kihívásaira tudjanak válaszolni és minél több embert el tudjanak vezetni az egek Urához.

A szentmise prédikációjában a helyi plébános, Déri Péter esperes folytatta a bíborosról szóló beszédsorozatát. Ez alkalommal arról elmélkedtek az egybegyűltek, hogy Mindszenty hogyan élte mindennapjait az amerikai nagykövetségen, és miként készítették elő az országból való eltávolítását.

Forrás és fotó: Pap Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd