Engesztelés Mindszenty bíboros szülőfalujában

Kishírek – 2018. július 11., szerda | 15:11

Június 29-én engesztelő imaórát és szentmisét tartottak Csehimindszenten Mindszenty József mielőbbi boldoggá avatásáért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az engesztelő alkalmon a jelenlévők hálát adtak Istennek, hogy meghallgatta kéréseiket és új hivatásokat adott az egyházmegye számára, akik ősszel kezdik majd a szemináriumot. Papjainkért is imádkoztak a hívek, hogy legyen erejük felvenni a küzdelmet a kor kihívásaival és az evangélium tanítása szerint vezessék a rájuk bízottakat.

A szentmisét Déri Péter esperes, plébános mutatta be. Homíliájában – folytatva a Mindszenty bíboros életét bemutató beszédsorozatát – a hercegprímás Amerikai Nagykövetségről való eltávolításáról és a száműzetés első napjairól elmélkedett. Elmondta, hogy VI. Pál pápa mily nagy tisztelettel és szeretettel fogadta Mindszenty bíborost, és hogy mennyire elhalmozta a figyelmesség gesztusaival.

A liturgia végén kihirdették, júliusban lesz hat éve, hogy elkezdték az engeszteléseket: ez alkalomból a helyi és a megyei önkormányzat közösen csináltatott egy zászlót, mely Mindszenty Józsefet ábrázolja. A zászlót a következő engesztelő szentmise elején áldják meg és helyezik el a templomban.

Szöveg és fotó: Papp Balázs/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria