Engesztelő imaestet tartottak Csehimindszenten

Kishírek – 2015. március 4., szerda | 16:19

Február 28-án tartották Csehimindszenten a minden hónapban megrendezett engesztelő imaestet, amelyet Mindszenty József bíboros szándéka szerint magyar hazánkért ajánlanak fel – tudósít a Szombathelyi Egyházmegye.


Az imaestet szentségimádással kezdték, majd 19 órakor Csehimindszent plébánosa mutatta be a szentmisét. Folytatva Mindszenty bíboros életét bemutató beszédsorozatát, Déri Péter most a hercegprímás amerikai nagykövetségen töltött tizenöt évét elevenítette fel.


Többek között kiemelte, hogy milyen nagy lelki fájdalom volt a bíborosnak, hogy 1965-ben nem jöhetett el szülőfalujába, Csehimindszentre aranymisét mondani, de azt sem engedték meg neki, hogy székvárosában, Esztergomban mutathassa be az aranymisés áldozatot. Még az is meg volt szabva, hogy a rokonok köréből ki vehetett részt a szerény nagykövetségi papi jubileumi ünnepen.


A szentmise végén a plébános örömmel adta hírül a zarándokoknak, hogy március 29-én, a bíboros születésének 123. évfordulóján lesz a Mindszenty Emlékház újabb helyreállított részének ünnepélyes átadása.


Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria