Erdei tanévbúcsúztató napot szervezett a nyíracsádi iskola

2018. június 6. szerda 14:30

Az erdő állataival, növényeivel ismerkedtek a diákok a június 1-jén rendezett akadályversenyen és tanévbúcsúztató sportnapon. A Gúthi-erdő tisztásán kezdődő programon a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola minden tanulója, pedagógusa, munkatársa részt vett.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tanévbúcsúztató nap imádsággal kezdődött. Garda László, a nyíracsádi iskola igazgatója köszöntötte a mintegy háromszázötven résztvevőt – gyermeket és felnőttet –, akik együtt mondták el az erdők fohászát.

Az iskolásokra izgalmas akadályverseny várt, melynek útvonala az erdő sűrűjében vezetett. Az egy alsó és egy felső tagozatos osztályból álló vegyes csapatokban a nagyok vigyáztak a kicsikre, kézen fogva vezették őket az itt-ott nehéz erdei terepen.

Az erdészet munkatársai és az iskola pedagógusai érdekes feladatokkal várták a diákokat. Volt növény-, fűszer- és termésfelismerés; a gyerekek speciális szerszámmal mérhették a fák átmérőjét, vagy következtethettek egy óriástölgy magasságára.

Nagy népszerűségnek örvendett a lézeres távcső, amivel pontosan meg tudták határozni, milyen távolságra áll tőlük egy adott fa. Lőhettek íjjal, sétálhattak gólyalábon a vadak nyomában, és sok más feladat által ismerkedhettek az erdő rejtelmeivel.

Az akadályverseny után kézműves-foglalkozáson vettek részt, Koleszár Árpád segítségével íjászkodhattak, és természetesen előkerültek a focilabdák is.

A slambuc-ebédet is a szabadban fogyasztották el, majd rendőrkutyás bemutató következett.

Az arra vállalkozók „pusztabusszal”, lovas szekéren tettek egy nagy kört az erdőben és a vadászház környékén.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

2018. június 23. szombat
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

2018. június 23. szombat