Erdei tanévbúcsúztató napot szervezett a nyíracsádi iskola

2018. június 6. szerda, 14:30

Az erdő állataival, növényeivel ismerkedtek a diákok a június 1-jén rendezett akadályversenyen és tanévbúcsúztató sportnapon. A Gúthi-erdő tisztásán kezdődő programon a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola minden tanulója, pedagógusa, munkatársa részt vett.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tanévbúcsúztató nap imádsággal kezdődött. Garda László, a nyíracsádi iskola igazgatója köszöntötte a mintegy háromszázötven résztvevőt – gyermeket és felnőttet –, akik együtt mondták el az erdők fohászát.

Az iskolásokra izgalmas akadályverseny várt, melynek útvonala az erdő sűrűjében vezetett. Az egy alsó és egy felső tagozatos osztályból álló vegyes csapatokban a nagyok vigyáztak a kicsikre, kézen fogva vezették őket az itt-ott nehéz erdei terepen.

Az erdészet munkatársai és az iskola pedagógusai érdekes feladatokkal várták a diákokat. Volt növény-, fűszer- és termésfelismerés; a gyerekek speciális szerszámmal mérhették a fák átmérőjét, vagy következtethettek egy óriástölgy magasságára.

Nagy népszerűségnek örvendett a lézeres távcső, amivel pontosan meg tudták határozni, milyen távolságra áll tőlük egy adott fa. Lőhettek íjjal, sétálhattak gólyalábon a vadak nyomában, és sok más feladat által ismerkedhettek az erdő rejtelmeivel.

Az akadályverseny után kézműves-foglalkozáson vettek részt, Koleszár Árpád segítségével íjászkodhattak, és természetesen előkerültek a focilabdák is.

A slambuc-ebédet is a szabadban fogyasztották el, majd rendőrkutyás bemutató következett.

Az arra vállalkozók „pusztabusszal”, lovas szekéren tettek egy nagy kört az erdőben és a vadászház környékén.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd