Érettségizők zarándokoltak Győrbe

Kishírek – 2014. október 29., szerda | 10:29

Október 18-án tartották az érettségizők idei zarándoklatát a győri bazilikában – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

A reggeli órákban a bazilika bejáratánál gyülekező diákok egy-egy színes karszalagot, valamint egy könyvjelzőt kaptak egy Ferenc pápától származó gondolattal.

Az ünnepi szentmisét Martos Levente Balázs, a győri szeminárium prefektusa mutatta be. Szentbeszédében a hit fontosságát hangsúlyozta, melyre különösen szükségük lesz a diákoknak ebben az évben, amikor meg kell hozniuk életünk nagy döntését. Az atya kiemelte, hogy mindenkinek van hivatása, melyet az Isten személyesen neki szánt.

A szentmise után a résztvevők megtekintették a Könnyező Szűzanya kegyképét, boldog Apor Vilmos püspök márványszarkofágját és a nemrég rekonstruált Szent László-hermát, majd Martos Levente Balázs vetítéssel egybekötött előadását hallgathatták meg. Az atya az élet zarándokútjára és a fontos állomásokra irányította a diákok figyelmét, ahova mindig újra és újra visszatér az ember.

Az előadás után kiscsoportos beszélgetésekre került sor több helyszínen a szeminárium kispapjainak vezetésével. A nap zárásaként litániát imádkoztak a diákok a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt.

Fotó: Bogdán Réka, Paksa Balázs

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria