Ételt osztanak Szent Erzsébet ünnepén a Szatmári Egyházmegyében

Külhoni – 2014. november 18., kedd | 10:51

Hagyománnyá vált a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, hogy Szent Erzsébet ünnepén a szeretetszolgálatban tevékenykedő szervezeteket összefogó diakónia munkacsoportja ételt és teát oszt a rászorulóknak. Felhívásukat az egyházmegye honlapján tették közzé.

A környezetükben élő nehéz sorsú emberekért mondanak közösen imát a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye diakónia munkacsoportjának tagjai a szatmárnémeti – Hildegárda-templom melletti – Szent Erzsébet-szobornál Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén.

November 19-én, szerdán délután 3 órától várják azokat, akik közösséget vállalnak a szükséget szenvedőkkel, kiállásukkal, együttérzésük kinyilvánításával, imájukkal segíteni, enyhíteni szeretnének sorsukon – fogalmaz felhívásában az egyházmegye honlapján a szervező diakónia munkacsoport.

Szent Erzsébet szobránál Hankovszky Ferenc püspöki helynök A szolgáló szeretetszolgálat fontossága az egyházmegyében címmel tart bevezetőt. Láng László, a Szatmári Egyházmegyei Caritas vezérigazgatója a szeretetszolgálatban rejlő önátadással kapcsolatban mondja el gondolatait, majd a különböző szeretetszolgálati csoportok egy-egy szál rózsát helyeznek el a szobornál, tisztelegve a Szent Erzsébet által is felmutatott szeretet és a törődés eszménye előtt.

Az imát követően a diakónia munkacsoport képviselői elindulnak majd a város különböző pontjaira paprikás krumplit és teát osztani: a 14-es lakónegyedbe a Szatmári Egyházmegyei Caritas; az Ostrovolui utcára a Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége; az IPL-tömbházhoz a Kórházpasztorációs Iroda önkéntes beteglátogatói, a piarista nővérek, a plébániai szeretetszolgálat-, illetve a börtönpasztoráció képviselői; a Toamnei utcára pedig a Boldog Scheffler János Központ munkatársai.

A szervezők mindenkit szeretettel hívnak a közös imádkozásba való bekapcsolódásba, az ételosztás rászorulók közötti népszerűsítésére.

Fotó: Szent János Plébánia, Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria