Eucharisztia-ünnepet rendeztek Homrogdon, az Oltáriszentség templomában

2017. szeptember 12. kedd 13:48

Szeptember 7-én kezdődött el Homrogdon a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés programsorozata. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község templomát Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelték fel.


A résztvevők, mintegy kétszázan nemcsak a Cserehát falvaiból érkeztek, hanem más térségekből is. Seregély István nyugalmazott egri érsek tartotta a katekézist, és ő volt a szentmise főcelebránsa is. A főpásztor első perctől kötődik a 2011-ben felszentelt templomhoz, hiszen ő rakta le az alapkövét. Seregély István a résztvevők figyelmét az Eucharisztia fontosságára irányította. Beszélt a kongresszus jelentőségéről, és a hitben való megerősödésre, valamint a családtagok körében végzendő apostolkodásra is buzdított.

A katekézist bűnbánati liturgia követte, amelyet Kalóczkai Gábor emődi plébános vezetett. Lehetőség nyílt a szentgyónás elvégzésére is. A szentmisén kilenc lelkipásztor koncelebrált, többek között jelen volt Kecskés Attila főesperes, tolcsvai plébános és Varga Béla kerületi esperes, halmaji plébános is. A programzáró közös szentségimádást Szarvas István szikszói lelkipásztor vezette. Az elmélkedések között a szikszói Vadméz együttes nyújtott zenei szolgálatot.

A nap zárásaként Veress Zoltán, „Az Eucharisztia élet és szentség forrása” programsorozat főszervezője, homrogdi plébános elmondta: legközelebb október 3-án tartanak a templomban az eucharisztikus kongresszusra való előkészületi programot. Ekkor Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára lesz az előadó.

„Bizakodva tekintünk a kongresszust megelőző három évre, reméljük, hogy a Legméltóságosabb Oltáriszentség templomában szervezett lelki programok megerősítenek hitünkben” – írta az ünnepről beszámoló hitoktató, Bukszár Gáborné.


Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ketezren-vettek-reszt-mariapocsi-ciganybucsun
Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök
ferenc-papa-ha-hibazol-kelj-fel-nincs-emberibb-mint-hibakat-elkovetni
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda