Eucharisztia-ünnepet rendeztek Homrogdon, az Oltáriszentség templomában

2017. szeptember 12. kedd 13:48

Szeptember 7-én kezdődött el Homrogdon a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés programsorozata. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község templomát Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelték fel.


A résztvevők, mintegy kétszázan nemcsak a Cserehát falvaiból érkeztek, hanem más térségekből is. Seregély István nyugalmazott egri érsek tartotta a katekézist, és ő volt a szentmise főcelebránsa is. A főpásztor első perctől kötődik a 2011-ben felszentelt templomhoz, hiszen ő rakta le az alapkövét. Seregély István a résztvevők figyelmét az Eucharisztia fontosságára irányította. Beszélt a kongresszus jelentőségéről, és a hitben való megerősödésre, valamint a családtagok körében végzendő apostolkodásra is buzdított.

A katekézist bűnbánati liturgia követte, amelyet Kalóczkai Gábor emődi plébános vezetett. Lehetőség nyílt a szentgyónás elvégzésére is. A szentmisén kilenc lelkipásztor koncelebrált, többek között jelen volt Kecskés Attila főesperes, tolcsvai plébános és Varga Béla kerületi esperes, halmaji plébános is. A programzáró közös szentségimádást Szarvas István szikszói lelkipásztor vezette. Az elmélkedések között a szikszói Vadméz együttes nyújtott zenei szolgálatot.

A nap zárásaként Veress Zoltán, „Az Eucharisztia élet és szentség forrása” programsorozat főszervezője, homrogdi plébános elmondta: legközelebb október 3-án tartanak a templomban az eucharisztikus kongresszusra való előkészületi programot. Ekkor Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára lesz az előadó.

„Bizakodva tekintünk a kongresszust megelőző három évre, reméljük, hogy a Legméltóságosabb Oltáriszentség templomában szervezett lelki programok megerősítenek hitünkben” – írta az ünnepről beszámoló hitoktató, Bukszár Gáborné.


Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

16:00
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek