Ezüstmisét ünnepelt Kovács Csaba Albert Mocsán

2018. október 30. kedd 11:28

Kovács Csaba Albert, a tatai Szent Imre-plébánia plébánosa, a Komáromi Esperesi Kerület esperese pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából ezüstmisét mutatott be a mocsai Rózsafüzér Királynője-templomban Horváth István plébános meghívására.

Prédikációjában az ezüstmisés elmondta, életében egy bölcs döntést biztosan hozott: azt, amikor igent mondott Isten hívására. A jelenlévőkkel megosztotta, hogyan erősödött meg szívében az elhatározás, hogy nincs számára más út, csak a papi hivatás, amely minden örömével, küzdelmével és bánatával egyaránt csodálatos.

A lelkipásztor hálát adott Szűz Mária segítségéért és szeretetéért, amellyel elhalmozta őt élete során. Arra kérte és buzdította a híveket, hogy a legkilátástalanabb élethelyzetben is bizalommal kérjék a Szűzanya segítségét, aki biztosan közbenjár értünk Jézusnál.

Forrás és fotó: Rózsafüzér Királynője-plébánia, Mocsa / Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő
egyhazmegyei-ifjusagi-talalkozo-kiskoroson-misszios-kereszt-jelenleteben
Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

2018. november 19. hétfő