Ezüstmisét ünnepelt Kovács Csaba Albert Mocsán

2018. október 30., kedd | 11:28

Kovács Csaba Albert, a tatai Szent Imre-plébánia plébánosa, a Komáromi Esperesi Kerület esperese pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából ezüstmisét mutatott be a mocsai Rózsafüzér Királynője-templomban Horváth István plébános meghívására.

Prédikációjában az ezüstmisés elmondta, életében egy bölcs döntést biztosan hozott: azt, amikor igent mondott Isten hívására. A jelenlévőkkel megosztotta, hogyan erősödött meg szívében az elhatározás, hogy nincs számára más út, csak a papi hivatás, amely minden örömével, küzdelmével és bánatával egyaránt csodálatos.

A lelkipásztor hálát adott Szűz Mária segítségéért és szeretetéért, amellyel elhalmozta őt élete során. Arra kérte és buzdította a híveket, hogy a legkilátástalanabb élethelyzetben is bizalommal kérjék a Szűzanya segítségét, aki biztosan közbenjár értünk Jézusnál.

Forrás és fotó: Rózsafüzér Királynője-plébánia, Mocsa / Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-nagycsutortok-este-annak-van-legnagyobb-hatalma-aki-leginkabb-szolgal
Ferenc pápa nagycsütörtök este: Annak van legnagyobb hatalma, aki leginkább szolgál!

Április 18-án a Szentatya a Rómához közeli Velletri település börtönében mutatta be a nagycsütörtök esti misét, amelynek keretében megmosta tizenkét különböző nemzetiségű fogvatartott lábát. Az elítéltek közül lelkileg is sokan készültek az alkalomra, például meg is gyóntak.

2019. április 18., csütörtök
erdo-peter-mutatta-be-nagycsutortok-esti-szentmiset-esztergomban-96211
Erdő Péter mutatta be a nagycsütörtök esti szentmisét Esztergomban

Április 18-án, nagycsütörtökön este Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. A liturgia során a főpásztor elvégezte a lábmosás szertartását.

2019. április 18., csütörtök
Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle