Ezüstmisét ünnepelt Kovács Csaba Albert Mocsán

2018. október 30. kedd, 11:28

Kovács Csaba Albert, a tatai Szent Imre-plébánia plébánosa, a Komáromi Esperesi Kerület esperese pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából ezüstmisét mutatott be a mocsai Rózsafüzér Királynője-templomban Horváth István plébános meghívására.

Prédikációjában az ezüstmisés elmondta, életében egy bölcs döntést biztosan hozott: azt, amikor igent mondott Isten hívására. A jelenlévőkkel megosztotta, hogyan erősödött meg szívében az elhatározás, hogy nincs számára más út, csak a papi hivatás, amely minden örömével, küzdelmével és bánatával egyaránt csodálatos.

A lelkipásztor hálát adott Szűz Mária segítségéért és szeretetéért, amellyel elhalmozta őt élete során. Arra kérte és buzdította a híveket, hogy a legkilátástalanabb élethelyzetben is bizalommal kérjék a Szűzanya segítségét, aki biztosan közbenjár értünk Jézusnál.

Forrás és fotó: Rózsafüzér Királynője-plébánia, Mocsa / Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda