Fatimai imaest Szombathelyen és Toronyban

Hazai – 2014. október 16., csütörtök | 14:10

Szombathely-Szentkirályon és Toronyban is szentségimádást, hálaadó szentmisét tartottak a Szűzanya tiszteletére – a Szombathelyi Egyházmegye adott hírt az ünnepi alkalmakról.


A szombathely-szentkirályi templomban a Szűzanya fatimai jelenésének ünneplése Veres András megyéspüspök szentkirályi egyházközségben tett vizitációjának napjára esett. A szentségimádást követően a szentmisét Veres András püspök Fekete Szabolccsal együtt mutatta be, Németh Károly a gyóntatószékben várta a lelki tisztaságra vágyókat. A megyéspüspök szentbeszédében elsősorban arra tanított, hogyan értelmezzék helyesen a napi olvasmány szavait: „Mi tehát, testvéreim, szabadságra születtünk, és nem szolgaságra. A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan, és ne hagyjátok magatokat újra a szolgaság igájába hajtani!”


A körmenet és a Szűzanya-dicsőítés után Veres András püspök kötetlen beszélgetésre várta az egyházközség híveit és képviselő-testületét is.

Október 13-án a Szombathelyi Egyházmegyében a toronyi plébániatemplomban is fatimai imaestet tartottak. Az estet szentségimádással kezdték Perger Gyula plébános vezetésével, majd hálaadó szentmise következett, amelynek szónoka Inzsöl Richárd, salomvári plébános volt.


A szentmise bevezetőjében Inzsöl Richárd emlékeztetett rá, a Szűzanya köszöntésére gyűltek össze: „A Szűzanyának az a legkedvesebb, ha Jézushoz viheti el hálaadásunkat. A szentbeszéd kezdetén Inzsöl Richárd az édesanyákhoz fordult, és arra kérte őket, elevenítsék fel emlékezetükben azt a pillanatot, amikor gyermekük először köszöntötte őket. Bizonyára nagyon kedves emlék ez a pillanat minden édesanyának. Így van ez a Szűzanyával kapcsolatban is: számára a gyermeki szív ártatlanságával végzett imádság és hálaadás a legkedvesebb. Örömmel fogadja ezt a hálát, s viszi el Jézushoz. Sokszor úgy érezzük, hogy nem tudjuk megoldani feladatainkat, erőnk fogytán, de ne feledjük, hogy a Szűzanya közbenjárására Jézussal együtt mindent meg tudunk tenni– emelte ki Inzsöl atya.


A szentmisét körmenet követte, melynek során énekekkel, imákkal adtak hálát a Szűzanyának, illetve terjesztették elé kéréseiket. A körmenet után imádkoztak a magyar hazáért, családjaikért, betegeikért, valamint hálát adtak az est folyamán kapott kegyelmekért.

Fotó: Geosits Péter (Szombathely-Szentkirály), Hoós Flórián (Torony)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria