Fedél nélkülieknek szerveztek kirándulást Ópusztaszerre

2018. december 3., hétfő | 14:28

Megújította a nagy hagyományokkal rendelkező Szolidaritás Éjszakáját a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség, ezúttal, december 1-jén nem a belvárosba invitálták az érintetteket egy tál meleg ételre, hanem elvitték őket kirándulni Ópusztaszerre.

Köllő Sándor atya, a szegedi dóm káplánja a Délmagyar.hu portál kérdésére elmondta, az elmúlt években azt látták, hogy az egy tál meleg étel, sütemény vagy egyéb ajándék már nem vonzó a fedél nélküliek számára, hiszen városszerte több szervezet gondoskodik a rászorulók étkeztetéséről. Az ópusztaszeri kirándulás ötlete onnan jött, hogy nyáron Teréz anya nővérei budapesti hajléktalanokat hoztak Szegedre, akik ellátogattak a dómba is. Első alkalommal nem akartak messzire utazni, ezért is esett a választásuk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkra, akik támogatták kezdeményezésüket – mondta el Köllő Sándor. Azokat invitálták a vetítéssel és a Feszty-körkép megtekintésével egybekötött programra, akik átmeneti hajléktalanszállón élnek vagy olyan alacsony jövedelemből, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak.

Lengyel András szociális munkás elmondta, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az átmeneti szállókon és nappali melegedőkben hirdette meg a kirándulást, és a négy helyről összesen huszonegyen jelentkeztek.

„Nagyon jó kiszakadni a mindennapokból, elgondolkozni kicsit a jövőről ebben a szép környezetben, hiszen a szállón vagy a melegedőn töltjük időnk nagy részét, ami azért kicsit monoton” – mondta el Herédi Tamás. A 62 éves férfi egyébként fiatalkorában már járt Ópusztaszeren, most rácsodálkozott, mennyi minden változott az emlékparkban. Örült a kirándulás lehetőségének Kolompár József is. „Nagyon tetszett a vetítés, de nem a 3D-s megoldás miatt, hanem a tartalma volt érdekes. Roma vagyok, de magyar is egyben, fontos, hogy minél többet tudjunk múltunkról, gyökereinkről” – mondta a férfi.

Forrás és fotó: Délmagyar.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle