Felhívást tettek közzé a Fülöp-szigeteki jezsuiták a drogháború tömeges kivégzései ellen

2017. október 10. kedd 16:02

„Nem lehet egy nemzetet a tömeges kivégzések áldozataira építeni” – áll a Fülöp-szigeteki jezsuiták felhívásában, melyet a közelmúltban tettek közzé az ország katolikus templomaiban, valamint egyházi oktatási és szociális intézményekben.

A Fülöp-szigeteki jezsuita rendtartomány az ország katolikus közösségeinek hangját erősíti fel a hónapok óta tartó, sokszor tárgyalás nélkül végrehajtott tömeges kivégzések ellen, az erőszakos fellépést Rodrigo Duterte államfő indította el a drogkereskedelem visszaszorítására. A jezsuiták felhívása szerint immár minden este megszólalnak a katolikus templomok lélekharangjai,  az újabb halálos ítéletekre figyelmeztetve. A jezsuiták Eggyé lenni a Szentlélek erejében című felhívását, amelyet Antonio Moreno tartományfőnök írt alá, Luis Antonio Tagle bíboros, manilai érsek is teljes mértékben támogatja. A főpásztor hangsúlyozta: „a felhívás azok lelkiismeretéhez szól, akik kábítószert termelnek, de azokéhoz is, akik ártatlanokat is megölnek”.

A felhívás követeli, hogy az állami szervezetek hagyjanak fel a törvényellenes tevékenységgel, és az emberi életek válogatás nélküli megtizedelésével. 2016 júniusa óta a becslések szerint 12 ezer áldozata van a tömeges kivégzéseknek.

„Teljesen egyetértünk azzal, hogy az illegális kábítószer-kereskedelem valós veszély és pusztító jellegű. Ennek a rossznak a legyőzése azonban nemcsak az államelnök, a rendőrség és a kormány feladata, hanem mindnyájunké! A gonosz támadásától sújtott embereket nem megosztani kell, hanem egységbe kapcsolni, éppen ezért együtt kell legyőzni ezt a gonoszságot! Ezt a drogveszélyt nem lehet legyőzni pisztollyal, hanem közös felelősségvállalással, együttműködéssel, áldozattal és imádsággal!” – szól a jezsuiták felhívása, melyet a L’Ossevatore Romano vatikáni napilap október 6-i száma is közölt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54