Felhívást tettek közzé a Fülöp-szigeteki jezsuiták a drogháború tömeges kivégzései ellen

2017. október 10. kedd 16:02

„Nem lehet egy nemzetet a tömeges kivégzések áldozataira építeni” – áll a Fülöp-szigeteki jezsuiták felhívásában, melyet a közelmúltban tettek közzé az ország katolikus templomaiban, valamint egyházi oktatási és szociális intézményekben.

A Fülöp-szigeteki jezsuita rendtartomány az ország katolikus közösségeinek hangját erősíti fel a hónapok óta tartó, sokszor tárgyalás nélkül végrehajtott tömeges kivégzések ellen, az erőszakos fellépést Rodrigo Duterte államfő indította el a drogkereskedelem visszaszorítására. A jezsuiták felhívása szerint immár minden este megszólalnak a katolikus templomok lélekharangjai,  az újabb halálos ítéletekre figyelmeztetve. A jezsuiták Eggyé lenni a Szentlélek erejében című felhívását, amelyet Antonio Moreno tartományfőnök írt alá, Luis Antonio Tagle bíboros, manilai érsek is teljes mértékben támogatja. A főpásztor hangsúlyozta: „a felhívás azok lelkiismeretéhez szól, akik kábítószert termelnek, de azokéhoz is, akik ártatlanokat is megölnek”.

A felhívás követeli, hogy az állami szervezetek hagyjanak fel a törvényellenes tevékenységgel, és az emberi életek válogatás nélküli megtizedelésével. 2016 júniusa óta a becslések szerint 12 ezer áldozata van a tömeges kivégzéseknek.

„Teljesen egyetértünk azzal, hogy az illegális kábítószer-kereskedelem valós veszély és pusztító jellegű. Ennek a rossznak a legyőzése azonban nemcsak az államelnök, a rendőrség és a kormány feladata, hanem mindnyájunké! A gonosz támadásától sújtott embereket nem megosztani kell, hanem egységbe kapcsolni, éppen ezért együtt kell legyőzni ezt a gonoszságot! Ezt a drogveszélyt nem lehet legyőzni pisztollyal, hanem közös felelősségvállalással, együttműködéssel, áldozattal és imádsággal!” – szól a jezsuiták felhívása, melyet a L’Ossevatore Romano vatikáni napilap október 6-i száma is közölt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő