Ferenc pápa 2019-ben Romániába látogat

Kitekintő – 2018. november 10., szombat | 9:48

A romániai katolikus püspöki konferencia tagjai november 5. és 10. között ad liminán vesznek részt Rómában, melynek során Ferenc pápával is találkoztak. Joan Robu bukaresti érsek, a Romániai Püspöki Konferencia alelnöke egy november 9-i interjúban elmondta: Ferenc pápa 2019-ben Romániába látogat.

Az ACI Stampán megjelent interjúban a bukaresti érsek a Ferenc pápával történt találkozása után feltett kérdésre válaszolva elmondta: „Szeretném aláhúzni, hogy Ferenc pápa jövőre Romániába érkezik; nem tudjuk még, pontosan mikor. De a látogatása már közel biztosnak mondható. Még hátravan a román állami hatóságok és a Szentszék közötti egyeztetés a részletek kidolgozására. Bizonyára megbeszélés kezdődik a román ortodox egyházzal, mert ez a többségi egyház az országban.”

Az ad limina (apostolorum) [az apostolok sírjánál/küszöbénél tett] látogatás az egyes püspöki konferenciák tagjainak rendszeres látogatása Szent Péter és Szent Pál apostolfejedelmek sírjánál, illetve Szent Péter utódánál, hogy szolgálatukhoz hitbeli megerősítést, bátorítást kapjanak, és kifejezzék a pápához való ragaszkodásukat.

1990 óta ez a Romániai Püspöki Konferencia ötödik ad limina látogatása – és az első, melyet Ferenc pápánál tesz. A romániai püspökökhöz ez alkalommal is csatlakozott Anton Coșa kisinyovi római katolikus püspök a Moldovai Köztársaságból.

Forrás: ACI Stampa; Catcholica.ro

Fotó: ACI Stampa

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria