Ferenc pápa a latin-amerikai püspököknek: Válaszoljatok a kontinens előtt álló kihívásokra!

2019. május 16., csütörtök | 11:58

Május 13-án Honduras fővárosában, Tegucigalpában megkezdődött a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CELAM) közgyűlése, amelyre Ferenc pápa üzenetet küldött.

A Szentatya üzenetében köszönti a Hondurasban összegyűlt főpásztorokat, és arra hívja őket, vessék tekintetüket Istenre és Latin-Amerika népeire. A CELAM-ot az egyházi szeretetközösség szervezetének nevezi, amely arra kapott meghívást, hogy együttműködjön a pásztorokkal. Megújult lelkületben segítsék küldetésüket, és adjanak választ a kontinens előtt álló kihívásokra. A pápa imáiról biztosítja a plenáris ülés tagjait, és Szűz Mária anyai oltalmába ajánlja őket.

A közgyűlést a kolumbiai Rubén Salazar Gómez bíboros, a CELAM elnöke vezeti. Novatus Rugambwa érsek, Honduras apostoli nunciusa köszöntőbeszédében arra emlékeztetett, hogy a kihívások közepette az Egyház tevékenysége legyen látható, megfogható és hatékony a közéletben. Arra hívta a közgyűlés résztvevőit, hogy adjanak értelmezési kulcsot a latin-amerikai valósághoz.

A tanácskozás első napján a hondurasi egyház nevében a püspöki konferencia elnöke, Ángel Garachana Pérez, a San Pedro Sula-i Egyházmegye főpásztora és Oscar Maradiaga bíboros, Tegucigalpa érseke is köszöntötte a résztvevőket. Maradiaga bíboros hangsúlyozta, hogy a pápát érő konkrét támadásokra a CELAM szeretettel válaszoljon, és forduljon azok felé, akikben nincs szeretet, mert nincs bennük hit és remény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
karitasz-hatarok-nelkul-delvidekre-latogattak-karitasz-kepviseloi
Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények munkájába.

20:50
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54