Ferenc pápa a latin-amerikai püspököknek: Válaszoljatok a kontinens előtt álló kihívásokra!

2019. május 16., csütörtök | 11:58

Május 13-án Honduras fővárosában, Tegucigalpában megkezdődött a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CELAM) közgyűlése, amelyre Ferenc pápa üzenetet küldött.

A Szentatya üzenetében köszönti a Hondurasban összegyűlt főpásztorokat, és arra hívja őket, vessék tekintetüket Istenre és Latin-Amerika népeire. A CELAM-ot az egyházi szeretetközösség szervezetének nevezi, amely arra kapott meghívást, hogy együttműködjön a pásztorokkal. Megújult lelkületben segítsék küldetésüket, és adjanak választ a kontinens előtt álló kihívásokra. A pápa imáiról biztosítja a plenáris ülés tagjait, és Szűz Mária anyai oltalmába ajánlja őket.

A közgyűlést a kolumbiai Rubén Salazar Gómez bíboros, a CELAM elnöke vezeti. Novatus Rugambwa érsek, Honduras apostoli nunciusa köszöntőbeszédében arra emlékeztetett, hogy a kihívások közepette az Egyház tevékenysége legyen látható, megfogható és hatékony a közéletben. Arra hívta a közgyűlés résztvevőit, hogy adjanak értelmezési kulcsot a latin-amerikai valósághoz.

A tanácskozás első napján a hondurasi egyház nevében a püspöki konferencia elnöke, Ángel Garachana Pérez, a San Pedro Sula-i Egyházmegye főpásztora és Oscar Maradiaga bíboros, Tegucigalpa érseke is köszöntötte a résztvevőket. Maradiaga bíboros hangsúlyozta, hogy a pápát érő konkrét támadásokra a CELAM szeretettel válaszoljon, és forduljon azok felé, akikben nincs szeretet, mert nincs bennük hit és remény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat