Ferenc pápa a béke követeként utazik az Egyesült Arab Emírségekbe februárban

2018. december 7., péntek | 19:35

2019. február 3. és 5. között Ferenc pápa Abu-Dzabiba utazik, hogy nemzetközi vallásközi találkozón vegyen részt.

A Szentszék november 6-án sajtóközleményben adta hírül, hogy a Szentatya elfogadta Mohamed bin Zájed Ál Nahján sejk, Abu-Dzabi trónörököse, valamint az Egyesült Arab Emírségek helyi katolikus egyházának meghívását, és 2019 februárjában fölkeresi a délnyugat-ázsiai országot.

Ferenc pápa Assisi Szent Ferenc nevét vette föl, egy olyan szentét, aki ragyogó példaként áll előttünk Jézus Krisztus szavainak – „Boldogok a békességszerzők, mert Isten fiainak hívják majd őket” (Mt 5,9) – gyakorlati megvalósításában. Isten békéje kigyógyítja az embert minden ellenségeskedésből, és elkíséri a jó hírt, amelyet Jézus Krisztus hirdetett egy olyan Istenről, aki kiengeszteli önmagával a világot – szerepel a közleményben.

A pápalátogatás témája – „Tégy engem békéd eszközévé” – Szent Ferenc békeimájából való, és kifejezi azt az imaszándékot, hogy a pápa látogatása az Arab Emirátusokban Isten békéjét hirdesse minden jóakaratú ember szívében.

A pápalátogatás logóján egy galamb látható, csőrében olajfaággal – a galamb fehér és sárga színe a vatikáni zászlót idézi. Az Egyesült Arab Emírségek színeit a galamb testén jelenítik meg, ezzel is kifejezve, hogy Ferenc pápa a béke követeként látogat az arab országba.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek