Ferenc pápa a béke követeként utazik az Egyesült Arab Emírségekbe februárban

2018. december 7. péntek, 19:35

2019. február 3. és 5. között Ferenc pápa Abu-Dzabiba utazik, hogy nemzetközi vallásközi találkozón vegyen részt.

A Szentszék november 6-án sajtóközleményben adta hírül, hogy a Szentatya elfogadta Mohamed bin Zájed Ál Nahján sejk, Abu-Dzabi trónörököse, valamint az Egyesült Arab Emírségek helyi katolikus egyházának meghívását, és 2019 februárjában fölkeresi a délnyugat-ázsiai országot.

Ferenc pápa Assisi Szent Ferenc nevét vette föl, egy olyan szentét, aki ragyogó példaként áll előttünk Jézus Krisztus szavainak – „Boldogok a békességszerzők, mert Isten fiainak hívják majd őket” (Mt 5,9) – gyakorlati megvalósításában. Isten békéje kigyógyítja az embert minden ellenségeskedésből, és elkíséri a jó hírt, amelyet Jézus Krisztus hirdetett egy olyan Istenről, aki kiengeszteli önmagával a világot – szerepel a közleményben.

A pápalátogatás témája – „Tégy engem békéd eszközévé” – Szent Ferenc békeimájából való, és kifejezi azt az imaszándékot, hogy a pápa látogatása az Arab Emirátusokban Isten békéjét hirdesse minden jóakaratú ember szívében.

A pápalátogatás logóján egy galamb látható, csőrében olajfaággal – a galamb fehér és sárga színe a vatikáni zászlót idézi. Az Egyesült Arab Emírségek színeit a galamb testén jelenítik meg, ezzel is kifejezve, hogy Ferenc pápa a béke követeként látogat az arab országba.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
bunbanat-vatikanban-tulsagosan-onelegultek-voltunk-hogy-szembenezzunk-egyhazunk-sotet-oldalaval
Bűnbánat a Vatikánban – Túlságosan önelégültek voltunk, hogy szembenézzünk Egyházunk sötét oldalával

Február 21 és 24. között a kiskorúak védelméről szóló négynapos tanácskozást tartanak a Vatikánban. Február 23-án este a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozás résztvevői bűnbánati liturgián vettek részt, amelyen a ghánai püspöki konferencia elnöke, Philip Naameh érsek mondott szentbeszédet.

2019. február 23. szombat
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

2019. február 23. szombat