Ferenc pápa egyiptomi útjának jelképe a békegalamb

2017. április 2. vasárnap 18:02

Közzétették a pápa április 28–29-i egyiptomi látogatásának logóját. A kép három fő elemre épül – Egyiptom, a pápa és a béke –, melyek együtt alkotják az út mottóját: „A béke pápája a békés Egyiptomban”.

Egyiptomot a Nílus, az élet szimbóluma jeleníti meg, a piramisokkal és a szfinxszel együtt, mely utal az ország ősi civilizációjára. A logó közepén együtt látható a kereszt és a félhold, utalva az egyiptomi nép különböző vallású tagjainak együttélésére. A galamb pedig a békét jelképezi, amely minden ember legnagyobb vágya, és egyben az egyistenhívő vallások köszöntése is. A képen a galamb Ferenc pápa előtt röpül, hogy hírül adja jöttét Egyiptom számára; a béke pápájaként érkezik a béke országába.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15