Ferenc pápa egyiptomi útjának jelképe a békegalamb

2017. április 2. vasárnap 18:02

Közzétették a pápa április 28–29-i egyiptomi látogatásának logóját. A kép három fő elemre épül – Egyiptom, a pápa és a béke –, melyek együtt alkotják az út mottóját: „A béke pápája a békés Egyiptomban”.

Egyiptomot a Nílus, az élet szimbóluma jeleníti meg, a piramisokkal és a szfinxszel együtt, mely utal az ország ősi civilizációjára. A logó közepén együtt látható a kereszt és a félhold, utalva az egyiptomi nép különböző vallású tagjainak együttélésére. A galamb pedig a békét jelképezi, amely minden ember legnagyobb vágya, és egyben az egyistenhívő vallások köszöntése is. A képen a galamb Ferenc pápa előtt röpül, hogy hírül adja jöttét Egyiptom számára; a béke pápájaként érkezik a béke országába.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd