Ferenc pápa egyiptomi útjának jelképe a békegalamb

2017. április 2. vasárnap 18:02

Közzétették a pápa április 28–29-i egyiptomi látogatásának logóját. A kép három fő elemre épül – Egyiptom, a pápa és a béke –, melyek együtt alkotják az út mottóját: „A béke pápája a békés Egyiptomban”.

Egyiptomot a Nílus, az élet szimbóluma jeleníti meg, a piramisokkal és a szfinxszel együtt, mely utal az ország ősi civilizációjára. A logó közepén együtt látható a kereszt és a félhold, utalva az egyiptomi nép különböző vallású tagjainak együttélésére. A galamb pedig a békét jelképezi, amely minden ember legnagyobb vágya, és egyben az egyistenhívő vallások köszöntése is. A képen a galamb Ferenc pápa előtt röpül, hogy hírül adja jöttét Egyiptom számára; a béke pápájaként érkezik a béke országába.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
a-kozkinccse-valt-ernst-kodex-utohang-szent-marton-evehez
Utóhang Szent Márton évéhez – Közkinccsé vált az Ernst-kódex

Április 25-én mutatták be az Országos Széchényi Könyvtárban az Ernst-kódex első teljes hasonmás kiadását. A 12. századi kötet többek között Szent Mártonról szóló műveket tartalmaz, illetve Szent István ismert kisebb és nagyobb legendáját.

2017. április 27. csütörtök
a-szent-laszlo-ev-kiemelt-programjai-egyhazmegyeinkben
A Szent László-év kiemelt programjai egyházmegyéinkben

Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett a magyar kormány, amelyhez egyházmegyéink is csatlakoztak. Az alábbiakban a Szent László-év kiemelt egyházmegyei programjait közöljük.

2017. április 27. csütörtök