Ferenc pápa februári imaszándéka az emberkereskedelem áldozataiért

2019. február 12., kedd | 18:05

Ferenc pápa februári imaszándéka: hogy az emberkereskedelem, a kényszerprostitúció és az erőszak áldozatait jó szívvel fogadjuk be és karoljuk fel társadalmunkban. A Szentatya ehhez kapcsolódó videoüzenetét február 7-én tették közzé.

Ferenc pápa videójában az emberkereskedelem problémájával foglalkozik: „Még ha igyekszünk is figyelmen kívül hagyni, a rabszolgaság nem a régmúlt idők jelensége. E tragédia láttán senki sem moshatja a kezeit, hacsak nem akar valamilyen módon cinkosává válni ennek az emberiség ellen elkövetett bűntettnek. Nem mellőzhetjük a tényt, hogy a rabszolgaság ma is létezik a világban, sok formában és talán erőteljesebben is, mint korábban. Imádkozzunk az emberkereskedelem, a kényszerprostitúció és az erőszak áldozatainak nagylelkű befogadásáért” – kéri Ferenc pápa februári imaszándékában.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó és videó: Vatican News YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd