Ferenc pápa februári imaszándéka az emberkereskedelem áldozataiért

2019. február 12. kedd, 18:05

Ferenc pápa februári imaszándéka: hogy az emberkereskedelem, a kényszerprostitúció és az erőszak áldozatait jó szívvel fogadjuk be és karoljuk fel társadalmunkban. A Szentatya ehhez kapcsolódó videoüzenetét február 7-én tették közzé.

Ferenc pápa videójában az emberkereskedelem problémájával foglalkozik: „Még ha igyekszünk is figyelmen kívül hagyni, a rabszolgaság nem a régmúlt idők jelensége. E tragédia láttán senki sem moshatja a kezeit, hacsak nem akar valamilyen módon cinkosává válni ennek az emberiség ellen elkövetett bűntettnek. Nem mellőzhetjük a tényt, hogy a rabszolgaság ma is létezik a világban, sok formában és talán erőteljesebben is, mint korábban. Imádkozzunk az emberkereskedelem, a kényszerprostitúció és az erőszak áldozatainak nagylelkű befogadásáért” – kéri Ferenc pápa februári imaszándékában.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó és videó: Vatican News YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő