Ferenc pápa fogadja az USA püspöki konferenciájának elnökségét

2018. szeptember 12. szerda 18:34

A Vatikáni Sajtóközpont igazgatója, Greg Burke újságírói kérdésre szeptember 12-én megerősítette, hogy a pápa holnap, szeptember 13-án találkozik az amerikai püspöki kar vezetőségével.


Daniel DiNardo bíboros

Szeptember 13-án, csütörtökön délben a Szentatya az Apostoli Palotában fogadja Daniel DiNardo bíborost, a Galveston-Houstoni Főegyházmegye érsekét, az Egyesült Államok püspöki konferenciájának elnökét, valamint Sean Patrick O’Malley bíborost, Boston érsekét, a kiskorúak védelmére létrehozott pápai bizottság elnökét.

Jelen lesz a találkozón Jose Horacio Gomez, Los Angeles érseke, az USA püspöki konferenciájának alelnöke, valamint Brian Bransfield prelátus, főtitkár is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Galveston-Houstoni Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: Ferenc pápa
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45