Ferenc pápa fogadta az ukrajnai nunciust

2019. január 23. szerda, 12:09

Január 21-én, hétfőn Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Claudio Gugerotti érseket, Ukrajna apostoli nunciusát.

A találkozón kiderült, hogy a Szentatya napi szinten követi a szívéhez közel álló Ukrajna életét érintő eseményeket. A pápa részletesen beszélt az ortodox egyházon belüli érzékeny kapcsolatokról és a katolikus egyház hozzájárulásáról a közjóhoz.

Szó esett továbbá a politikai és társadalmi légkörről. Kiemelték, hogy a párbeszéd segítségével intentenzívebbé kell tenni az erőfeszítéseket a béke érdekében, valamint az állampolgárok jólétéért, hogy javuljanak életkörülményeik, és szabadon gyakorolhassák vallásukat. Ferenc pápa arról biztosította a nunciust, hogy állandóan imádkozik Ukrajnáért, és apostoli áldását adta az ukrán népre – olvasható az ukrajnai nunciatúra által kiadott közleményben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő