Ferenc pápa fogadta a román miniszterelnököt

2018. május 12. szombat 13:49

A Szentatya május 11-én, pénteken fogadta Viorica Dăncilăt, Románia miniszterelnökét.

A Ferenc pápával való beszélgetést követően a miniszterelnök Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával találkozott.

A vatikáni látogatásról kiadott szentszéki közlemény szerint a felek megerősítették a két állam között fennálló jó kapcsolatokat. Kiemelték a nevelés terén az együttműködés érdekében megtett lépéseket; áttekintették az aktuális kérdéseket is, köztük a román társadalmon belüli összhang fontosságát a közjó érdekében. Szó esett továbbá az európai terv jövőjéről annak tükrében, hogy Románia veszi át az Európai Tanács soros elnökségét 2019 első negyedévében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap