Ferenc pápa fogadta a román miniszterelnököt

2018. május 12. szombat 13:49

A Szentatya május 11-én, pénteken fogadta Viorica Dăncilăt, Románia miniszterelnökét.

A Ferenc pápával való beszélgetést követően a miniszterelnök Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával találkozott.

A vatikáni látogatásról kiadott szentszéki közlemény szerint a felek megerősítették a két állam között fennálló jó kapcsolatokat. Kiemelték a nevelés terén az együttműködés érdekében megtett lépéseket; áttekintették az aktuális kérdéseket is, köztük a román társadalmon belüli összhang fontosságát a közjó érdekében. Szó esett továbbá az európai terv jövőjéről annak tükrében, hogy Románia veszi át az Európai Tanács soros elnökségét 2019 első negyedévében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap