Ferenc pápa imádkozik az afrikai árvizek áldozataiért

2019. március 20., szerda | 17:59

A március 20-i általános kihallgatás végén a Szentatya lelki közelségét fejezte ki Mozambik, Zimbabwe és Malawi lakosságának. Az afrikai országokat az Idai ciklon okozta árvizek sújtják, eddig több mint kétszáz halálos áldozata van a természeti katasztrófának, és ez a szám emelkedik.

A pápa fájdalommal beszélt a délkelet-afrikai régióról, amelynek területén a ciklon pusztít. „Ezekben a napokban Mozambik, Zimbabwe és Malawi különböző részeiben gyászt és pusztítást eredményeztek az árvizek. Ezeknek a kedves népeknek fájdalmamat és lelki közelségemet fejezem ki. Az áldozatokat és családjaikat Isten irgalmasságába ajánlom. Vigaszt és támogatást kérek Istentől mindazoknak, akiket sújt ez a természeti katasztrófa” – fogalmazott Ferenc pápa.

Az egyhetes intenzív esőzés házakat és középületeket is romba döntött, valamint a legfontosabb összekötő utakban is kárt tett. Eddig kétszáz halálos áldozatot azonosítottak, de a becslések szerint ezerre is tehető azok száma, akik életüket vesztették. Százezreket telepítettek ki. A segítségnyújtásban részt vesznek a három afrikai ország helyi Caritas-szervezetei: elsősegélycsomagokat osztanak szét és igyekeznek megelőzni a járványok kialakulását és terjedését. „Nehéz a munkánk, de megteszünk minden lehetségest és nem hagyjuk abba, amíg a helyzet nem normalizálódik” – nyilatkozta Fabrizio Cavalletti, az olasz Caritas afrikai irodájának vezetője a Vatikáni Rádiónak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
isten-hatar-tuloldalan-var-gorfol-tibor-irasa-jean-vanier-halalara
Isten a határ túloldalán vár – Görföl Tibor írása Jean Vanier halálára

Mi történik, amikor meghalunk? „Azt hiszem, nyugovóra térünk. Majd felébredünk, és fény vesz körül minket... Hirtelen megpillantunk egy arcot. Találkozunk valakivel. Nem válunk eggyé, de kapcsolatban vagyunk. Egyszer csak ráébredünk, hogy ez a személy szeret minket.”

2019. május 19., vasárnap
ferenc-papa-jezus-szeretetevel-azokat-is-szeretni-tudjuk-akik-bantottak-bennunket
Ferenc pápa: Jézus szeretetével azokat is szeretni tudjuk, akik bántottak bennünket!

Május 19-én a vasárnapi evangélium alapján a Szentatya Jézus új parancsának értelméről elmélkedett a déli Mária-ima elimádkozását megelőzően.

2019. május 19., vasárnap