Ferenc pápa imádkozik az indonéziai földrengés áldozataiért

2018. augusztus 8. szerda 13:19

Lombok szigetén nagy félelem uralkodik az ismétlődő földrengések miatt, amelyek következtében augusztus 5. óta több mint százan meghaltak, nagyon sokan megsérültek. Turisztikai létesítmények és lakóházak rongálódtak meg, dőltek össze. A pápa üzenetben fejezte ki lelki közelségét.

Már több mint száznegyven halálos áldozata van a természeti katasztrófának,  egy héten belül másodszor rázta meg földrengés Indonéziát. Több ezer épület megrongálódott, száznál is többen megsérültek; a szigetről kitelepítettek száma meghaladja a húszezret. Sürgős orvosi segítségre, gyógyszerekre és élelmiszerre van szükségük azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat.

Ferenc pápa üzenetet küldött, melyben kifejezte lelki közelségét és szolidaritását. A Szentatya hangot adott szomorúságának a halálos áldozatok és a pusztítás miatt, amelyet a Lombok szigetet sújtó 7-es erősségű földrengés okozott.

Üzenetében a pápa kifejezte: imádkozik az áldozatokért, a sérültek gyógyulásáért és mindazokért, akik elvesztették szeretteiket. Az egyházi és civil hatóságok munkatársait, a keresésben és az elsősegélynyújtásban részt vevőket szolgálatuk folytatására buzdítja a katasztrófa áldozatainak megsegítésében. Vigaszt, erőt és Isten áldását kéri a lakosság számára.

Számos nem kormányzati szervezet vesz részt a vészhelyzet enyhítésében. A Save the Children („Mentsük meg a gyermekeket”) segélyszervezet tájékoztatása szerint Lombok szigetének egyes területein tízből nyolc ház összedőlt; a mentési munkálatok folyamatban vannak. Megkezdődött az elsődleges szükségleteket kielégítő csomagok szétosztása. A cunami veszélyére való figyelmeztetés visszavonása ellenére sokan elmenekültek félelmükben. A szigeten nincs áram, ami nagyon megnehezíti a kommunikációt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd