Ferenc pápa imádkozik az indonéziai földrengés áldozataiért

2018. augusztus 8. szerda 13:19

Lombok szigetén nagy félelem uralkodik az ismétlődő földrengések miatt, amelyek következtében augusztus 5. óta több mint százan meghaltak, nagyon sokan megsérültek. Turisztikai létesítmények és lakóházak rongálódtak meg, dőltek össze. A pápa üzenetben fejezte ki lelki közelségét.

Már több mint száznegyven halálos áldozata van a természeti katasztrófának,  egy héten belül másodszor rázta meg földrengés Indonéziát. Több ezer épület megrongálódott, száznál is többen megsérültek; a szigetről kitelepítettek száma meghaladja a húszezret. Sürgős orvosi segítségre, gyógyszerekre és élelmiszerre van szükségük azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat.

Ferenc pápa üzenetet küldött, melyben kifejezte lelki közelségét és szolidaritását. A Szentatya hangot adott szomorúságának a halálos áldozatok és a pusztítás miatt, amelyet a Lombok szigetet sújtó 7-es erősségű földrengés okozott.

Üzenetében a pápa kifejezte: imádkozik az áldozatokért, a sérültek gyógyulásáért és mindazokért, akik elvesztették szeretteiket. Az egyházi és civil hatóságok munkatársait, a keresésben és az elsősegélynyújtásban részt vevőket szolgálatuk folytatására buzdítja a katasztrófa áldozatainak megsegítésében. Vigaszt, erőt és Isten áldását kéri a lakosság számára.

Számos nem kormányzati szervezet vesz részt a vészhelyzet enyhítésében. A Save the Children („Mentsük meg a gyermekeket”) segélyszervezet tájékoztatása szerint Lombok szigetének egyes területein tízből nyolc ház összedőlt; a mentési munkálatok folyamatban vannak. Megkezdődött az elsődleges szükségleteket kielégítő csomagok szétosztása. A cunami veszélyére való figyelmeztetés visszavonása ellenére sokan elmenekültek félelmükben. A szigeten nincs áram, ami nagyon megnehezíti a kommunikációt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap