Ferenc pápa imádkozik az indonéziai földrengés áldozataiért

2018. augusztus 8. szerda 13:19

Lombok szigetén nagy félelem uralkodik az ismétlődő földrengések miatt, amelyek következtében augusztus 5. óta több mint százan meghaltak, nagyon sokan megsérültek. Turisztikai létesítmények és lakóházak rongálódtak meg, dőltek össze. A pápa üzenetben fejezte ki lelki közelségét.

Már több mint száznegyven halálos áldozata van a természeti katasztrófának,  egy héten belül másodszor rázta meg földrengés Indonéziát. Több ezer épület megrongálódott, száznál is többen megsérültek; a szigetről kitelepítettek száma meghaladja a húszezret. Sürgős orvosi segítségre, gyógyszerekre és élelmiszerre van szükségük azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat.

Ferenc pápa üzenetet küldött, melyben kifejezte lelki közelségét és szolidaritását. A Szentatya hangot adott szomorúságának a halálos áldozatok és a pusztítás miatt, amelyet a Lombok szigetet sújtó 7-es erősségű földrengés okozott.

Üzenetében a pápa kifejezte: imádkozik az áldozatokért, a sérültek gyógyulásáért és mindazokért, akik elvesztették szeretteiket. Az egyházi és civil hatóságok munkatársait, a keresésben és az elsősegélynyújtásban részt vevőket szolgálatuk folytatására buzdítja a katasztrófa áldozatainak megsegítésében. Vigaszt, erőt és Isten áldását kéri a lakosság számára.

Számos nem kormányzati szervezet vesz részt a vészhelyzet enyhítésében. A Save the Children („Mentsük meg a gyermekeket”) segélyszervezet tájékoztatása szerint Lombok szigetének egyes területein tízből nyolc ház összedőlt; a mentési munkálatok folyamatban vannak. Megkezdődött az elsődleges szükségleteket kielégítő csomagok szétosztása. A cunami veszélyére való figyelmeztetés visszavonása ellenére sokan elmenekültek félelmükben. A szigeten nincs áram, ami nagyon megnehezíti a kommunikációt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd