Ferenc pápa imádkozik az indonéziai földrengés áldozataiért

2018. augusztus 8. szerda, 13:19

Lombok szigetén nagy félelem uralkodik az ismétlődő földrengések miatt, amelyek következtében augusztus 5. óta több mint százan meghaltak, nagyon sokan megsérültek. Turisztikai létesítmények és lakóházak rongálódtak meg, dőltek össze. A pápa üzenetben fejezte ki lelki közelségét.

Már több mint száznegyven halálos áldozata van a természeti katasztrófának,  egy héten belül másodszor rázta meg földrengés Indonéziát. Több ezer épület megrongálódott, száznál is többen megsérültek; a szigetről kitelepítettek száma meghaladja a húszezret. Sürgős orvosi segítségre, gyógyszerekre és élelmiszerre van szükségük azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat.

Ferenc pápa üzenetet küldött, melyben kifejezte lelki közelségét és szolidaritását. A Szentatya hangot adott szomorúságának a halálos áldozatok és a pusztítás miatt, amelyet a Lombok szigetet sújtó 7-es erősségű földrengés okozott.

Üzenetében a pápa kifejezte: imádkozik az áldozatokért, a sérültek gyógyulásáért és mindazokért, akik elvesztették szeretteiket. Az egyházi és civil hatóságok munkatársait, a keresésben és az elsősegélynyújtásban részt vevőket szolgálatuk folytatására buzdítja a katasztrófa áldozatainak megsegítésében. Vigaszt, erőt és Isten áldását kéri a lakosság számára.

Számos nem kormányzati szervezet vesz részt a vészhelyzet enyhítésében. A Save the Children („Mentsük meg a gyermekeket”) segélyszervezet tájékoztatása szerint Lombok szigetének egyes területein tízből nyolc ház összedőlt; a mentési munkálatok folyamatban vannak. Megkezdődött az elsődleges szükségleteket kielégítő csomagok szétosztása. A cunami veszélyére való figyelmeztetés visszavonása ellenére sokan elmenekültek félelmükben. A szigeten nincs áram, ami nagyon megnehezíti a kommunikációt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40