Ferenc pápa a katolikus média feladatáról beszélt a Paulinusok Családjának

Ferenc pápa – 2014. november 27., csütörtök | 18:41

A katolikus sajtó az egységet szolgálja, ne szítson konfliktusokat – hangsúlyozta a Szentatya, amikor a Paulinusok Családja közösség tagjaival találkozott november 27-én.

A Paulinusok Családja fennállása századik évfordulóját ünnepli. A csütörtöki találkozónak a vatikáni VI. Pál-terem adott otthont. Az audiencián mintegy hétezren vettek részt.

Ferenc pápa rámutatott: az evangélium hirdetése ingyen és szeretettel – ez a feladata a katolikus médiának. Az evangéliumot azonban nem elég szóval hirdetni, arról saját életünkkel kell tanúságot tennünk. Nem szabad majmolnunk azt a médiát, amelyik látványosságot akar csinálni a konfliktusokból, és megbotránkoztatja a lelkeket. Mindig az egyház egységét kell elősegíteni; azt az egységet, amelyet Jézus kért az Atyától mint ajándékot jegyese számára.

Nem szabad elfelednünk, hogy mindenkinek joga van megismerni az evangéliumot – hangsúlyozta a pápa. – Ezért a keresztényeknek kötelességük hirdetni azt minden ember számára, kivétel nélkül. Sokan várnak még arra, hogy megismerjék Jézus Krisztust. A szeretet találékonysága nem ismer határokat, és képes új utakat nyitni az evangélium terjesztéséhez. Ehhez a sürgető küldetéshez folyamatos megtérésre van szükség egyéni és közösségi szinten egyaránt.

Segítséget nyújthat ebben a megszentelt élet éve, amely hamarosan kezdetét veszi – emlékeztetett a Szentatya, majd Isten áldását kérte a Paulinus Család tagjaira, az általuk működtetett folyóiratok olvasóira, és mindazokra, akikkel apostolkodásuk során találkoznak.

Boldog Giacomo Alberione (1884–1971) száz évvel ezelőtt alapította meg Szent Pál Társaságát, a Paulinus Család első kongregációját, amelynek fő feladata a katolikus kiadói tevékenység.

Szöveg és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria