Ferenc pápa: Kérjünk bocsánatot azok miatt, akik becsukják a kaput a védelmet keresők előtt

2015. június 17. szerda, 21:54

Június 17-én, szerdán a katekézis után a Szent Péter téren Ferenc pápa arra hívott, hogy imádkozzunk menedéket kereső testvéreinkért és bátorította mindazokat, akik segítik őket.


Most szombaton lesz – az ENSZ kezdeményezésére – a menekültek világnapja. Imádkozzunk azért a sok fivérünkért és nővérünkért, akik menedéket keresnek, hazájuktól távol, akik olyan otthont keresnek, ahol félelem nélkül élhetnek, hogy mindig tiszteljék őket [emberi] méltóságukban.

Bátorítom mindazok munkáját, akik segítik őket, és kívánom, hogy a nemzetközi közösség egyetértésben és hatékonyan cselekedjék, hogy megelőzze a kényszerű elvándorlás okainak kialakulását. És mindenkit arra hívok, hogy kérjünk bocsánatot azon emberek és intézmények miatt, akik becsukják a kaput a befogadó családot, védelmet kereső emberek előtt.

Fordította: Tőzsér Endre SP

Forrás: Vatikáni Sajtóosztály

Fotó: Difesapopolo.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő