Ferenc pápa megköszönte az ír tinédzsernek, hogy támasza édesanyjának

Kitekintő – 2014. július 31., csütörtök | 14:47

Remény tölti meg most otthonunkat – mondja Marie Kane. Lánya, Nicole személyesen Ferenc pápától kapott levelet – írja a The Irish Times, tájékoztat a Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége.

Van olyan ír tinédzser, aki elmondhatja, hogy személyesen Ferenc pápától kapott levelet? A 14 éves Nicole Kane igen: a fiatal lány július 15-ei keltezéssel rövid és lényegre törő levelet kapott a Szentatyától. „Kedves Nicole!” – írja a megszólításban Ferenc pápa, majd így folytatja: „Köszönöm, hogy írtál nekem. Hálás vagyok, hogy megosztottad velem gondolataidat, nem fogom elfelejteni, amit írtál. Köszönöm neked, hogy támasza vagy édesanyádnak. Mindkettőtökről megemlékezem imáimban. Szívélyes üdvözlettel: Ferenc”

Nicole édesanyja, Marie Kane július 7-én találkozott Ferenc pápával Rómában. Mesélt neki a 18 éves kora előtt elszenvedett bántalmazásáról, illetve arról, hogy milyen hatással volt rá, férjére, Seánra, valamint gyermekeire, Adamre (18) és Nicole-ra az, ahogy az Egyház később az ügyet kezelte.

Ők nem hittek az Egyházban semmilyen formában – mondta el az asszony. Átadott egy levelet Ferenc pápának Nicole-tól, és egyet, amit ő írt. Nicole úgy fogalmazott: nagyon csalódott az Egyházban, és nem tudott hinni az anyja által elszenvedett bántalmazás miatt. Reméli – írta levelében – Ferenc pápa változást fog hozni, és az Egyház biztonságot nyújtó hellyé válik a gyermekek számára.

Marie elmondta: lánya nagyon boldog volt, hogy választ kapott a pápától. Az asszony fia pedig arról beszélt az újságnak, nem hitte, hogy valaha választ kaphatnak az egyházfőtől. De maga Marie is kapott választ tőle. Most remény tölti meg az otthonukat, hogy Ferenc pápa hatására megváltoznak a dolgok – mondta az asszony.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria