Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Irakba a Tigris folyón történt hajóbaleset kapcsán

2019. március 23., szombat | 15:28

Irak északi részén, Moszul közelében a perzsa újév, a noruz napján, március 21-én a Tigris folyón hajóbaleset történt, amelyben több mint nyolcvanan életüket vesztették. Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a helyi világi és egyházi vezetőknek a tragédia kapcsán.

Ferenc pápa táviratában kifejezte lelki közelségét mindazokkal, akik siratják szeretteiket. A Szentatya az elhunytakat a mindenható Isten irgalmába ajánlja, és imádkozik a helyi vezetőkért, valamint a mentésben részt vevő emberekért. Az egész iraki nemzetnek gyógyulást, erőt és vigaszt kíván.

Számos asszony és gyermek van az áldozatok között. Az iraki hatóságok jelentése szerint a hajón közel százötvenen utaztak, és a jármű a túlsúly miatt borult fel az újév ünneplése közben. Az elkövetett szabálytalanságok miatt a legénység kilenc tagját letartóztatták, és elfogatási parancsot adtak ki az idegenforgalmi célpont tulajdonosa ellen is, ahová a hajó tartott.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle