Ferenc pápa a Scholas Occurentes fiataljaihoz: Ébren álmodjatok, és ragaszkodjatok a gyökereitekhez!

2018. május 14. hétfő 16:29

A Scholas Occurentes nemzetközi iskolahálózat fiataljaival találkozott május 11-én Ferenc pápa. A konferencia során a Szentatya video-összeköttetésben nyitott meg három új intézményt Argentínában, Kolumbiában és Mozambikban.

Május 11-én Ferenc pápa újra felkereste a Scholas Occurentes székhelyét, amely Rómában, a Szent Kallixtusz-palotában található, a Santa Maria in Trastevere-bazilika mellett. A pápa találkozott az alapítvány projektjén dolgozó fiatal oktatókkal és diákokkal, akik a világ minden részéről érkeztek. Látogatása során Ferenc pápa lezárta a Scholas Occurentes nemzetközi találkozóját is, amely május 7-én kezdődött Rómában. A konferencián száz különböző ország fiataljai képviselték az iskolahálózatot, amelyet Ferenc pápa hozott létre 2013-ban. A Scholas Occurentes jelenleg a legnagyobb iskolamozgalom a világon; 190 országban működik.

A pápa videokonferencia keretében nyitott meg három új székhelyet Argentínában, Kolumbiában, valamint Mozambikban. A fiatalokat arra buzdította, hogy ne aludjanak, hanem ébren álmodjanak. „Ha tudunk álmodni és remélni, akkor nem csalódunk, hanem előrébb jutunk. Küzdeni kell az életért, nem szabad időnek előtte nyugdíjba vonulni.”

Álmodjanak merészet, kockáztassanak, de óvatosan. A körültekintés nem fékezi őket, hanem segít abban, hogy jól használják erőiket és ne tévesszék el az irányt – tette hozzá. „Ti, akik most születtetek, ne higgyétek, hogy a világ veletek kezdődött, hazátok történelme nem veletek indult, ott vannak a gyökerek, amelyek népeitek identitását adják. Haladjatok előre, de ne tapossátok meg gyökereiteket, különben elbuktok” – biztatta a fiatalokat a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

2018. október 19. péntek