Ferenc pápa a Scholas Occurentes fiataljaihoz: Ébren álmodjatok, és ragaszkodjatok a gyökereitekhez!

2018. május 14. hétfő 16:29

A Scholas Occurentes nemzetközi iskolahálózat fiataljaival találkozott május 11-én Ferenc pápa. A konferencia során a Szentatya video-összeköttetésben nyitott meg három új intézményt Argentínában, Kolumbiában és Mozambikban.

Május 11-én Ferenc pápa újra felkereste a Scholas Occurentes székhelyét, amely Rómában, a Szent Kallixtusz-palotában található, a Santa Maria in Trastevere-bazilika mellett. A pápa találkozott az alapítvány projektjén dolgozó fiatal oktatókkal és diákokkal, akik a világ minden részéről érkeztek. Látogatása során Ferenc pápa lezárta a Scholas Occurentes nemzetközi találkozóját is, amely május 7-én kezdődött Rómában. A konferencián száz különböző ország fiataljai képviselték az iskolahálózatot, amelyet Ferenc pápa hozott létre 2013-ban. A Scholas Occurentes jelenleg a legnagyobb iskolamozgalom a világon; 190 országban működik.

A pápa videokonferencia keretében nyitott meg három új székhelyet Argentínában, Kolumbiában, valamint Mozambikban. A fiatalokat arra buzdította, hogy ne aludjanak, hanem ébren álmodjanak. „Ha tudunk álmodni és remélni, akkor nem csalódunk, hanem előrébb jutunk. Küzdeni kell az életért, nem szabad időnek előtte nyugdíjba vonulni.”

Álmodjanak merészet, kockáztassanak, de óvatosan. A körültekintés nem fékezi őket, hanem segít abban, hogy jól használják erőiket és ne tévesszék el az irányt – tette hozzá. „Ti, akik most születtetek, ne higgyétek, hogy a világ veletek kezdődött, hazátok történelme nem veletek indult, ott vannak a gyökerek, amelyek népeitek identitását adják. Haladjatok előre, de ne tapossátok meg gyökereiteket, különben elbuktok” – biztatta a fiatalokat a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek