Ferenc pápa a szinóduson a Közel-Kelet és Afrika békéjéért imádkozott

Ferenc pápa – 2015. október 9., péntek | 13:21

Október 9-én, pénteken reggel a szinódusi munka megkezdése előtt Ferenc pápa azt kérte a részt vevő püspököktől, hogy a délelőtti imaórát ajánlják a közel-keleti béke és kiengesztelődés szándékára.


Fájdalmasan lesújt és mély aggodalommal tölt el minket, ami Szíriában, Irakban, Jeruzsálemben és Ciszjordániában történik: egyre inkább elharapózik az erőszak, amelynek ártatlan civilek esnek áldozatul, és ez tovább növeli az óriási humanitárius válságot. A háború pusztítást hoz, és megsokszorozza a lakosság szenvedéseit. Reményt és haladást csak akkor érhetünk el, ha a béke mellett döntünk. Egyesült erővel, buzgón és bizalommal telve imádkozzunk az Úrhoz, ezzel egyben kifejezzük lelki közelségünket a jelen lévő pátriárka és püspöktestvéreink felé, akik azokból a térségekből jöttek, valamint papjaik, híveik és minden ott lakó felé – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Szívből jövő felhívással fordult a szinódushoz és a nemzetközi közösséghez: találjanak módot rá, hogy hatékonyan segítsék az érdekelt feleket abban, hogy képesek legyenek tágítani szemléletükön és túllépni közvetlen érdekeiken, valamint hogy a nemzetközi jog és a diplomácia eszközeit használják a konfliktus megoldására.

Ferenc pápa végül azt kérte a szinódusi atyáktól, hogy imádkozzanak az afrikai kontinensen dúló hasonló konfliktushelyzetek megoldásáért is. Mária, a Béke Királynője, gyermekei szerető Édesanyja járjon közben mindenkiért – fohászkodott.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír